Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΔημοτικές εκλογές 2014 - Περί υποψηφίων το ανάγνωσμα

Δημοτικές εκλογές 2014 - Περί υποψηφίων το ανάγνωσμα

Μπορεί ο σημερινός δήμαρχος Κόνιτσας, Πάνος Γαργάλας να φαντάζει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για μια νέα εκλογή στο δήμο Κόνιτσας, όμως οι ζυμώσεις και οι διεργασίες καλά κρατούν για τη διεκδίκηση του ακριτικού δήμου. Πλην του Π. Γαργάλα, όλοι οι υπόλοιποι κρατάνε κλειστά τα χαρτιά τους προσπαθώντας ναπεριμένουν τυχόν τις εξελίξεις, ώστε να εμφανιστούν την κατάλληλη στιγμή.

Μόνο ο σημερινός δήμαρχος έχει ανοίξει τα χαρτιά του και δηλώνει εκ νέου υποψήφιος για το δήμο Κόνιτσας. Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και η υποψηφιότητα του Ανδρέα Παπασπύρου, ενώ ουδέποτε έχει δηλώσει δημόσια ο πρώην δήμαρχος Χαράλαμπος Εξάρχου, ότι έχει πάψει να τον ενδιαφέρει ο δήμος Κόνιτσας.

Πολλά βέβαια θα εξαρτηθούν από το εκλογικό σύστημα το οποίο θα ισχύσει στις προσεχείς εκλογές, οπότε μόλις αποφασίσει η κυβέρνηση σχετικά με τη νέα εκλογική διαδικασία στην αυτοδιοίκηση, αναμένονται και οι οριστικές αποφάσεις στον ακριτικό δήμο.

Εάν ο Χ. Εξάρχου δεν κατέβει ως υποψήφιος (που είναι και το πιο πιθανό), υπάρχει προβηματισμός στην Κόνιτσα για το που θα κινηθεί η μεγάλη μερίδα υποστηρικτών του. Το λέμε αυτό, επειδή είναι κοινό μυστικό στην Κόνιτσα, ότι oι σχέσεις του πρώην δημάρχου με τον σημερινό επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Κόνιτσας δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές. Μάλιστα, μέσα στην παράταξη Παπασπύρου, πολλοί είναι αυτοί που κατηγορούν τον Χ. Εξάρχου, ότι στις προηγούμενες εκλογές παρείχε πολιτική στήριξη στον τρίτο κατά σειρά εκλογής συνδυασμό του Νίκου Εξάρχου!

Ντέρμπυ λοιπόν στην κεντροδεξιά με τα μαχαίρια να έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να βγαίνουν. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν και οι αποφάσεις που θα ληφθούν στο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, με τον Πολιτικό Μηχανικό (προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ) Πέτρο Χαλούλο να δείχνει -σύμφωνα με πληροφορίες- πως θα να είναι το φαβορί για τη συγκεκριμένη θέση. Λογικά η υποψηφιότητα του Π. Χαλούλου θα αποδυναμώσει τη δυναμική της εκλογής του Π. Γαργάλα, οπότε στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά κατεβάσει ψηφοδέλτιο θα ενταθούν και οι συγκρούσεις ανάμεσα στους υποψήφιους της κεντροδεξιάς.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός και το ψηφοδέλτιο του Π. Γαργάλα ως το μοναδικό στην κεντροαριστερά, δεν αποκλείεται να αμβλυνθούν και οι όποιες εσωτερικές έριδες στην κεντροδεξιά και να καταλήξουν σε ένα κοινό σχήμα. Είναι νωρίς ακόμα και οι όποιες εκτιμήσεις παρακινδυνευμένες. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνουμε για ό,τι νεώτερο...

Πηγή:epirusgate.blogspot.gr

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker