Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΣπείρα λαθροκυνηγών έκλεισε με ογκόλιθους περιοχή της Κόνιτσας

Σπείρα λαθροκυνηγών έκλεισε με ογκόλιθους περιοχή της Κόνιτσας

Για να δημιουργήσουν «άβατο» σε άλλους κυνηγούς

Τη σύλληψή τους ζήτησε ο πρόεδρος του Κυνηγ. Συλλόγου Βαγγ. Λύτρας, που κατήγγειλε το γεγονός σε Αστυνομία και Δήμαρχο

Σοβαρά και ακραία φαινόμενα λαθραίου κυνηγιού στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ιωαννίνων, κατήγγειλε ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων, αφού πρώτα ενημέρωσε τις Αστυνομικές Αρχές, ζητώντας τη σύλληψη όσων προβαίνουν σε ποινικά αδικήματα.


Συγκεκριμένα ο κ. Βαγγέλης Λύτρας κατήγγειλε ότι την προηγούμενη εβδομάδα σπείρα λαθροκυνηγών, προχώρησε στον αποκλεισμό του δρόμου στους Πάδες Κόνιτσας, τοποθετώντας ογκόλιθους  και αποκλείοντας την περιοχή, με σκοπό να την οικειοποιηθούν αποκλειστικά και να μην υπάρχουν στα πόδια τους άλλοι κυνηγοί!


Για τον κ. Λύτρα πρόκειται για ένα ακραίο τοπικιστικό φαινόμενο παράνομου κυνηγιού και συνάμα εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια απλών περιπατητών.

Ο ίδιος, ως πρόεδρος, ειδοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας, υπήρξε και έγγραφη καταγγελία και δεσμεύτηκε ότι αναλαμβάνονται όλες οι πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την πάταξη τέτοιων φαινομένων  δημιουργίας άβατων, για να λυμαίνονται ορισμένοι ολόκληρες περιοχές.


Για το θέμα ενημερώθηκε αρμοδίως και ο Δήμαρχος Κόνιτσας Παναγιώτης Γαργάλας, ενώ αντίστοιχο περιστατικό είχε καταγραφεί στο παρελθόν στην περιοχή του Ξεροβουνίου, όπου οι επιτήδειοι είχαν κλείσει τον δρόμο με αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες για να δημιουργήσουν άβατο.


Ο κ. Λύτρας κάλεσε τους κυνηγούς να τηρούν πιστά το γράμμα του νόμου, διαφορετικά θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη για τα προβλεπόμενα.
 

Πηγή: Πρωϊνός Λόγος

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker