Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΗ άλλη όψη στο Ασημοχώρι Κόνιτσας

Η άλλη όψη στο Ασημοχώρι Κόνιτσας

Στους πρόποδες του Γκόλιου, με θέα τον Αγέρωχο Γράμμο, τη στιβαρή Μπάντρα και την πανέμορφη Όρλα, βρίσκει κανείς, εκεί που δεν το περιμένει μια φιλόξενη αγκαλιά.

Στα 970μ. υψόμετρο, 6,5 χλμ από την Βούρμπιανη και 38,6 χλμ από την Κόνιτσα, το Ασημοχώρι είναι ένα καλοδιατηρημένο χωριό με πολλά πετρόκτιστα σπίτια, απλωμένο σε μια κατάφυτη από βελανιδιές πλαγιά, την οποία διατρέχουν δύο μικροί παραπόταμοι του Σαραντάπορου: ο Μέγας και ο Μικρός λάκκος.


Το τελευταίο διήμερο το Ασημοχώρι έγινε γνωστό ανά την Ελλάδα. Με απίστευτη ταχύτητα η είδηση ότι υπάρχει ένα ελληνικό χωριό στο οποίο ζουν μόνο Αλβανοί έκανε το γύρο του διαδικτύου.

Σκοπιμότητα ή μία από τις πολλές ραδιοαρβύλες που με μεγάλη ευκολία αναδημοσιεύονται χωρίς κανένας να μπαίνει στη διαδικασία της διασταύρωσης;

Το Ασημοχώρι είναι ένα από τα πολλά ορεινά χωριά της Ηπείρου, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι το χειμώνα το εγκαταλείπουν. «Τα περισσότερα χωριά μας ερημώνουν το χειμώνα», σημειώνει στο Epiruspost.gr ο Δήμαρχος Κόνιτσας Παναγιώτης Γαργάλας.

Και βέβαια αυτό δεν ισχύει μόνο για την Κόνιτσα. Είναι η θλιβερή πραγματικότητα για πολλά χωριά της Ηπείρου τα τελευταία χρόνια....

«Δεν ισχύει ότι στο χωριό μένουν Αλβανοί.... Αν συνέβαινε, αν δηλαδή έμεναν Αλβανοί ή άνθρωποι άλλης εθνικότητας δεν θα είχαμε πρόβλημα... Αλλά δεν είναι έτσι» υπογραμμίζει ο κ. Γαργάλας ο οποίος δεν έκρυψε την έκπληξή του από τη διάσταση που έλαβε το θέμα.

Το Ασημοχώρι λοιπόν, σαν βγαλμένο από καρτ ποστάλ στέκει εκεί...

Και μπορεί τις κρύες καθημερινές μέρες του χειμώνα να μοιάζει έρημο κι ακατοίκητο, όμως ο ξενώνας του χωριού που περιμένει ανοιχτός όλο το χρόνο τους επισκέπτες αυτής της πανέμορφης γωνιάς της Ηπειρωτικής γης, διαψεύδει την εντύπωση αυτή.

Δυο νέα παιδιά, με καταγωγή από το Ασημοχώρι, λειτουργούν έναν πανέμορφο ξενώνα, βάζοντας σε αυτόν όλο το μεράκι τους και τα καλύτερα δείγματα της Ηπειρωτικής φιλοξενίας.

Και μαζί κρατούν ζωντανό ένα ολόκληρο χωριό.

 

Πηγή:epiruspost.gr

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker