Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΜετεωρολογικός σταθμός Κόνιτσας

Μετεωρολογικός σταθμός Κόνιτσας

Από τις αρχές του 2014 στην ιστοσελίδα :http://kairos.konitsa.eu μπορούμε να βλέπουμε το καιρό της Κόνιτσας.
Το μετεωρολογικό σταθμό έχει δημιουργήσει ο κονιτσιώτης Θωμάς Καραφέρης  στο κέντρο της  Κόνιτσας  σε υψόμετρο 600μ.
Τα δεδομένα  που καταγράφονται,  δημοσιεύονται απευθείας στην ιστοσελίδα και είναι στην διάθεση όλων των Κονιτσιωτών και όλων των χρηστών του διαδικτύου.

Αρχικός σκοπός της εγκατάστασης και λειτουργίας του εν λόγω σταθμού, είναι και θα παραμείνει η συγκέντρωση στοιχείων που θα βελτιστοποιήσουν τους μελισσοκομικούς χειρισμούς στην περιοχή της Κόνιτσας.

Μικροκαλλιεργητές, αγρότες, τουρίστες, επιστήμονες και οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφέρεται άμεσα για το κλίμα της Κόνιτσας μπορεί να έχει πρόσβαση ( δωρεάν ) στα στοιχεία που κάθε λίγα λεπτά καταγράφει ο μετεωρολογικός σταθμός Κόνιτσας. Τα στοιχεία αυτά αρχειοθετούνται ώστε να είναι δυνατή η άντληση πληροφοριών για οποιαδήποτε μέρα ξεχωριστά όποτε και αν χρειαστεί.

Ο μετεωρολογικός σταθμός διαθέτει αισθητήρες θερμοκρασίας , υγρασίας , βροχής , ανέμου και ηλιακής ακτινοβολίας και τα δεδομένα που καταγράφουν είναι διαθέσιμα μέσω της ιστοσελίδας κάθε στιγμή μέσω διαδικτύου.

Επόμενος στόχος είναι η λειτουργία μιας web camera που θα μεταδίδει ζωντανή εικόνα σε όλους τους Κονιτσιώτες, που μένουν μακριά, δίδοντας παράλληλα και μια πραγματική εικόνα για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

 

Ευχόμαστε καλή επιτυχία

 

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker