Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΝέος μετεωρολογικός σταθμός στην Κόνιτσα

Νέος μετεωρολογικός σταθμός στην Κόνιτσα

Και τρίτος αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εγκαταστάθηκε και λειτουργεί στην Κόνιτσα από τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

 

 

 

 

Ο σταθμός εντάσσεται στο δίκτυο Μετεωρολογικών Σταθμών του metar.gr και του meteo.gr
Την εγκατάσταση, σύμφωνα με τα πρότυπα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, (το ανεμόμετρο σε 5μετρο ιστό και το θερμόμετρο στα 2 μέτρα από το έδαφος), πραγματοποίησαν τα εξής μέλη του metar.gr Αλέξης Αναστασίου, Θωμάς Γεωργίου, Θοδωρής Κυρίτσης, Χάρης Ρουσόπουλος και Σταύρος Ντάφης.
Ο σταθμός μετρά όλες τις βασικές μετεωρολογικές παραμέτρους, δηλαδή πίεση, θερμοκρασία, υγρασία, βροχόπτωση, διεύθυνση και ένταση του ανέμου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ομάδα ευχαριστεί τον κ. Πανταζή Τουφίδη και τον κ. Χρήστο Σακκαρέλη για την προθυμία τους αλλά και την πολύτιμη βοήθεια τους.
Ο σταθμός  ξεκίνησε και επίσημα τις καταγραφές από το βράδυ της Δευτέρας μεταδίδοντας τες σε πραγματικό χρόνο στο διαδίκτυο, με ανανέωση ανά πέντε λεπτά, στοιχεία που μπορείτε να βλέπετε ελεύθερα πατώντας ΕΔΩ

Στην ευρύτερη περιοχή της Κόνιτσας πλέον υπάρχουν 3 Αυτόματοι Μετεωρολογικοί Σταθμοί: 1) Αγία Παρασκευή , 2) Πληκάτι και 3) Κόνιτσα.

 

 

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker