Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότητα Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) ,στο Κεφαλοχώρι Κόνιτσας

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) ,στο Κεφαλοχώρι Κόνιτσας

Θα ακολουθήσει εκδήλωση στην Κόνιτσα στο παλιό γεφύρι του Αώου

Την Κυριακή 29/6, οι Κομματικές Οργανώσεις Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του ΚΚΕ και οι αντίστοιχες της ΚΝΕ, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Κεφαλοχώρι Κόνιτσας, εκεί που, πριν από 8 χρόνια, υψώθηκε το μνημείο του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του ΔΣΕ στο Κεφαλοχώρι, ενώ θα ολοκληρωθεί με ομιλία και μουσικό πρόγραμμα στο παλιό γεφύρι της Κόνιτσας.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Κομματικές Οργανώσεις Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας. Η αναχώρηση θα γίνει με πούλμαν την Κυριακή 29/6, στις 8.30 π.μ. από τη Νομαρχία.

Η εκδήλωση αυτή συμπίπτει χρονικά με την έναρξη της μεγάλης μάχης του Γράμμου, που ξεκίνησε στις 15/6/1948 και έληξε στις 21/8/1948 με τον ξακουστό ελιγμό, που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του Δημοκρατικού Στρατού, στο Βίτσι.

 

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:

8:30: Αναχώρηση με πούλμαν από τη Νομαρχία. Για δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στις Κ.Ο. Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας (τηλ. 2651033501) ή στις κατά τόπους κομματικές οργανώσεις βάσης.

11:00 πμ : Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο – Χαιρετισμός.

13:00μμ: συγκέντρωση στη Πόλη της Κόνιτσας. Θα ακολουθήσει αφιέρωμα και Λαϊκό γλέντι.


Πηγή: Λαϊκη Συσπείρωση Κόνιτσας

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker