Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΟδηγείται σε κλείσιμο ο Ξενώνας Ανηλίκων Αλλοδαπών Κόνιτσας;

Οδηγείται σε κλείσιμο ο Ξενώνας Ανηλίκων Αλλοδαπών Κόνιτσας;

 Επιστολή διαμαρτυρίας από τους 14 εργαζόμενους
• Άλυτος παραμένει ο «Γόρδιος Δεσμός» με τον Ξενώνα φιλοξενίας ανήλικων ασυνόδευτων αλλοδαπών που λειτουργεί στην Κόνιτσα.  
Η προ μηνών επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Πρόνοιας Έφης Μπέκου, είχε δώσει προσωρινά ελπίδες για επίλυση των σοβαρών εκκρεμοτήτων που υπάρχουν από το περασμένο Φθινόπωρο, ωστόσο στην πορεία δεν δόθηκε καμία λύση και το πρόβλημα οξύνεται.


Με χθεσινή τους ανακοίνωση οι 14 εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί για τις ανάγκες του Ξενώνα (από τη «ΜΕΡΙΜΝΑ» που διαχειριζόταν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα), διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι από πέρυσι τον Οκτώβριο (όταν και έληξε το πρόγραμμα), μέχρι και τώρα είναι απλήρωτοι, καταβάλλουν από την τσέπη τους εισφορές στο ΤΕΒΕ, ενώ συμβάλλουν με δικά τους χρήματα και στη σίτιση των παιδιών, καθώς δεν έχει ανανεωθεί η επιχορήγηση από το Υπουργείο Εργασίας.
Οι εργαζόμενοι, υπογραμμίζουν ότι πλέον δεν υπάρχει πρόβλεψη για σίτιση, ένδυση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασυνόδευτων ανηλίκων και εκφράζουν σειρά ερωτημάτων, τόσο για την τύχη τους, όσο και για τις οφειλές που υπάρχουν στην αγορά της Κόνιτσας.
«Απαιτούμε απαντήσεις καθώς το κλείσιμο του ξενώνα οδηγεί σε κατάρρευση ολόκληρη την κοινωνία της Κόνιτσας», καταλήγουν.

Πηγή:Πρωϊνός Λόγος

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker