Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΧωρίς οικοδομική άδεια πολλά δημοτικά κτήρια

Χωρίς οικοδομική άδεια πολλά δημοτικά κτήρια

Στους περισσότερους δήμους όπως και στην Κόνιτσα, πολλά δημοτικά κτήρια δεν έχουν τις απαραίτητες άδειες.

Η έλλειψη των απαραίτητων αδειών δημιουργεί πολλά προβλήματα κυρίως στις περιπτώσεις εκμίσθωσης κτηρίων από δημότες με σκοπό την λειτουργία επιχειρήσεων τόσο στην Κόνιτσα όσο και στα χωριά του δήμου.

Κτήρια όπως παλιά σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί, μέχρι αθλητικές εγκαταστάσεις, παλιά δημαρχεία,  δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα, δημοτικές τουαλέτες και κτήρια του πολιτισμού μπορούν με σχετικά μικρό κόστος να νομιμοποιηθούν.

Η διαδικασία έχει απλοποιηθεί αρκετά και εφόσον η τακτοποίηση γίνεται από το προσωπικό των Τεχνικών Υπηρεσιών τότε ο Δήμος επιβαρύνεται για κάθε κτήριο με ένα μικρό παράβολο.

Στο Δήμο Κόνιτσας σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία τακτοποίησης δυο δημοτικών κτισμάτων του δημοτικού γυμναστηρίου και του καταστήματος (καφετέρια) της κεντρικής πλατείας της Κόνιτσας.
Σχετική ανάρτηση:
https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%9A%CE%930%CE%A9%CE%9B4-34%CE%97?inline=true

Ελπίζουμε η διαδικασία αυτή  να προχωρήσει  για όλα τα κτήρια τόσο της Κόνιτσας όσο και των χωριών της.

Όσον αφορά την εκμίσθωση καταστημάτων ή χώρων από το δήμο καλό είναι να καθορίζονται και κάποιοι χωροταξικοί και  "αισθητικοί κανόνες" προς τους εκμισθωτές και να ελέγχονται συνεχώς για την τήρηση τους.
 

 

Φωτογραφία: Το καφενείο στα πλατανάκια στην πάνω Κόνιτσα. Ευχαριστούμε τον Νίκο Φασούλη για την παραχώρηση.

 

-----------------------------------------
 

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker