Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΔήμος Κόνιτσας - Ζήτημα πρώτης προτεραιότητας η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών που υπάρχουν στην περιοχή

Δήμος Κόνιτσας - Ζήτημα πρώτης προτεραιότητας η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών που υπάρχουν στην περιοχή

Πρώτη προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή

Σε ότι αφορά το Δήμο Κόνιτσας οι εντυπώσεις που μετέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γ. Καλιντέρης, από το συνέδριο ήταν άκρως θετικές. Μάλιστα σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Κόνιτσας, Ανδρέα Παπασπύρου στους «Ν.Α.», οι αξιοποίηση των ιαματικών πηγών που υπάρχουν στην περιοχή είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Παπασπύρου, η διαδικασία πιστοποίησης των πηγών βρίσκεται πια στο τελικό στάδιο, με τον Δήμαρχο να εκφράζει την αισιοδοξία του πως μέσα στο 2015 θα έχει ολοκληρωθεί.

Παράλληλα βέβαια γίνονται κινήσεις οι οποίες θα λειτουργήσουν θετικά στην προσπάθεια λειτουργίας αλλά και ανάδειξης των πηγών σε Καβάσιλα και Αμάραντο.

Έτσι έχει ήδη γίνει επαφή με τους υπεύθυνους των λουτρών στην Αριδαία προκειμένου να υπάρξει μια ανταλλαγή τεχνογνωσίας για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί εκεί ο ιαματικός τουρισμός, ενώ αυτές τις ημέρες γίνεται μια καταγραφή της κατάστασης στα Καβάσιλα με σκοπό να είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις για να λειτουργήσουν το καλοκαίρι.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να λειτουργήσει αρχικά τις πηγές μόνη της και μετά να προσπαθήσει να βρει κάποιον ιδιώτη επενδυτή. Ταυτόχρονα όμως από φέτος έχει σκοπό να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες θέτοντας σε λειτουργία δεξαμενές οι οποίες δεν έχουν λειτουργήσει ως σήμερα και γενικώς αναδιαμορφώνοντας τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν συνολικά τα συγκεκριμένα λουτρά.

Πηγή: Νέοι Αγώνες

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker