Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΑμάραντος 2015

Αμάραντος 2015

Δύο εικόνες απο τον Αμάραντο Κονίτσης που δείχνουν την πορεία του, αλλά και πολλών χωριών της περιοχής μας

 

Καλησπέρα,
καταρχήν θα ήθελα να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε και την ενημέρωση που μας παρέχετε καθημερινά, κυρίως σ' εμάς τους ξενιτεμένους από τον τόπο μας.


Σας στέλνω δύο φωτογραφίες που συνθέτουν δυστυχώς την συνέχεια της εγκατάλειψης του χωριού μας κ γενικά όλης της Ορεινής Υπαίθρου της Ηπείρου.

1.  Στην πρώτη έχουμε την σημερινή αποσύνδεση και απομάκρυνση του μοναδικού καρτοτηλεφώνου του ΟΤΕ από την κεντρική πλατεία του χωριού Αμάραντος, με τον επίσημο λόγο από τον ΟΤΕ ότι δεν παρουσιάζει "κατανάλωση μονάδων".


2. Η δεύτερη έχει συναισθηματική αξία κυρίως και δείχνει την έκταση του μαρασμού. Έχουμε "τίτλους τέλους" για το  κτήριο του παλιού καφεπαντοπολείου του χωριού, με την αρχή του γκρεμίσματος του,  που στέγαζε για πολλά χρόνια το μεράκι του μπάρμπα-Κώστα του Κούκη. Του ανθρώπου που επί  55 ολόκληρα χρόνια υπηρετούσε με τον μοναδικό του τρόπο πολυποίκιλα το χωριό, μέσα από το μικρό αλλά πάντα "ζεστό" μαγαζάκι του. Ζεστασιά που έβγαινε μόνο μέσα από τη ψυχή του. Τώρα θα βλέπουμε τα απομεινάρια των αναμνήσεών μας μόνο στα ερείπια του μικρού μαγαζιού.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Θωμάς Ζ Τσώχος

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker