Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΒ. Τσιαλιαμάνης - Απάντηση στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Β. Τσιαλιαμάνης - Απάντηση στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Απάντηση στην «Λαϊκή Συσπείρωση Κόνιτσας»

Ως μέλος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Πολιτών για την υποβαθμισμένη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κόνιτσας απαντώ στο απόσπασμα του κειμένου της  «Λαϊκής Συσπείρωσης Κόνιτσας», που αναφέρεται στην πρωτοβουλία, με τα παρακάτω:  

 
Είναι ένα  κείμενο :
-  ψευδεπίγραφο αφού στην επικεφαλίδα αναγράφει ότι αναφέρεται στην πρωτοβουλία των πολιτών το περιεχόμενό του όμως είναι «εξάψαλμος» με άσφαιρες λέξεις για το σύστημα και την Κυβέρνηση και μόνο δύο παραγράφους σε πλήρη σύγχυση αναφέρονται  στην πρωτοβουλία.
- ψευτοανάλυσης, φλύαρο και ανίκανο και επί παντός επιστητού χωρίς υπογραφή αλλά υπό τον βαρύγδουπο τίτλο «Λαϊκή Συσπείρωση», που δεν λέει τίποτε για το συγκεκριμένο θέμα που ασχολήθηκε η συγκέντρωση των κατοίκων.
- βαθιά αντιδραστικό που χαίρεται για τις δυσλειτουργίες του Κέντρου Υγείας Κόνιτσας γιατί έτσι φανερώνεται ο εχθρός καπιταλισμός.
- γενικόλογα καταγγελτικό για το σύστημα και την Κυβέρνηση με πολύ  φόβο μην αλλάξει τίποτε τοπικά και δεν μπορούν οι επαγγελματίες της καταγγελίας  να κάνουν καταγγελίες.
- που λέει στους πολίτες να καθίσουν στον καναπέ και να μην ασχολούνται με τα κοινωνικά τους προβλήματα και μεταξύ αυτών και με το πρόβλημα της υγείας τοπικά.
- που λέει στους πολίτες ότι μπορούν να βγουν από το σπίτι τους μόνο με εντολή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μπορούν να ψελίζουν τα συνθήματα της ντουντούκας του «αρχιγελαδάρη» που έχει στα χέρια του τον κομματικό φετφά (διαταγή).
- εκφράζει την απέχθεια στην αυτοοργάνωση των πολιτών, στο δικαίωμα συνάθροισής τους και έκφρασής τους , στην δυνατότητα συζήτησης ενός κοινωνικού θέματος, στην κοινωνική υποχρέωση για τοπική δράση .
- συκοφαντικό που απευθύνεται στην λεγόμενη Επιτροπή Πολιτών γιατί ο κειμενογράφος ουδέποτε αισθάνθηκε την άνεση και ανεξαρτησία του πολίτη αλλά από ανικανότητα σκέψης και δράσης έχει  την τυφλή πειθαρχία και νοοτροπία του κομματικού υπηκόου.  
- του άπραγου, παρά τις επικλήσεις μεγάλων αγώνων,   που βλέπει «νύκτα και μέρα» παντού σκοτεινές συνωμοσίες και αντιλαϊκές συμμαχίες με την εχθρική Κυβέρνηση.
-που ο συγγραφέας του προσδίδει τα «κουσούρια»  που αυτός θέλει στον «εχθρό του», την Επιτροπή Πολιτών, για να μπορεί να την πολεμήσει.  
- σωτηριολογικό γεμάτο με το πνεύμα του αλάνθαστου και της μιας αλήθειας, που εμείς οι κοινοί θνητοί αδικούμε τους εαυτούς μας που δεν καταφεύγουμε στην σοφία του μάγου  που έχει όλες τις λύσεις στο τσεπάκι του, που θα μας τις προσφέρει όμως κάποτε όταν ρίξει την Κυβέρνηση και τον καπιταλισμό.
-φθόνου για ανεξάρτητους ενεργούς πολίτες γιατί ότι δεν ελέγχει η «Λαϊκή Συσπείρωση» το συκοφαντεί και το πολεμά.


Κατηγορεί την επιτροπή πολιτών με πομπώδη λόγια ότι είναι σύμμαχος και συμπαραστάτης της  Κυβέρνησης στην κατάργηση της δωρεάν υγείας ( μεγάλη η χάρη μας να …..συγκυβερνούμε) και θέλουμε  να περάσουμε στον  κόσμο την αντίληψη ότι με την τσέπη του θα πρέπει να λύσει τα προβλήματα υγείας και όχι με τον κρατικό προϋπολογισμό που πρέπει να τον γεμίσουν οι πλούσιοι.  Που να φθάσει το μυαλό του κειμενογράφου ότι δίδοντας ο απλός πολίτης τον οβολό του  (η συγκέντρωση των 400 ευρώ για νοσοκομειακά αναλώσιμα ήταν καλή κίνηση) συνειδητοποιεί το πρόβλημα της υγείας και στην οικονομική του διάσταση, συνειδητοποιεί τις συνέπειες της ασκούμενης πολιτικής, συνειδητοποιεί τις αλλαγές που πρέπει να επέλθουν, συνειδητοποιεί την δύναμή του και δένεται σφιχτά με τον σκοπό-στόχο του. Στην δημοκρατία τελικός υπεύθυνος είναι ο πολίτης.


Ρωτάω την «Λαϊκή Συσπείρωση» πως το κουπόνι για το και από το Κράτος χρηματοδοτούμενο κόμμα (πολύ σωστά κάνουν τα μέλη του και αγοράζουν τα κουπόνια)  έχει λαϊκό χαρακτήρα και ο οβολός για την υγεία του καθενός έχει αντιλαϊκό χαρακτήρα και αποπροσανατολίζει τον πολίτη;  Τι κάνουν οι συσταθείσες από το κόμμα «λαϊκές επιτροπές αλληλεγγύης» αφού η αλληλεγγύη είναι εξοβελιστέα ;


Δεν μας πτοούν οι συκοφαντίες, δεν μας φοβίζουν τα ψέματα, δεν μας τέρπουν τα μεγάλα αλλά άδεια λόγια από εκείνους που είναι δεκανίκια της αδράνειας, δεν μας ενδιαφέρουν τα πρόσημα, δεν αρκούμεθα σε ανέξοδες καταγγελίες, αλλά κινούμενοι από χρέος και αφυπνιζόμενοι, μαζί με τους πολλούς συμπολίτες μας, σκεπτόμενοι οικουμενικά  με την τοπική δράση μας  λύνουμε ή έστω  απαλύνουμε κοινωνικά προβλήματα των συμπατριωτών μας   


7 Ιανουαρίου  2016                           Β. Τσιαλιαμάνης

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker