Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΗ παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση για τον Απολογισμό Πεπραγμένων στο Δήμο Κόνιτσας (10-10-2016)

Η παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση για τον Απολογισμό Πεπραγμένων στο Δήμο Κόνιτσας (10-10-2016)

Το να βαφτίζουμε μια προπαγανδιστική φιέστα, σαν δημοκρατική διαδικασία είναι ένα από τα προνόμια του αστικού κράτους στον καπιταλισμό. Ο απολογισμός του έργου της Δημοτικής Αρχής, με τους συγκεκριμένους συσχετισμούς είναι από την αρχή μέχρι το τέλος, η παρουσίαση της εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής. Όσο καλύτερα την εφαρμόζει ο Δήμος, τόσο χειρότερα για τα λαϊκά στρώματα της περιοχής.

Η Δημοτική Αρχή πανηγυρίζει

  • Πανηγυρίζει που εφαρμόζει κατά γράμμα την πολιτική των μνημονίων. Πανηγυρίζει ότι έχει κάνει πληρωμές που δεν τις έκοψε ο Επίτροπος επειδή ήταν όλες σύμφωνες με τις περικοπές που έχουν επιβάλλει Κυβέρνηση – Ε.Ε.
  • Πανηγυρίζει που εφαρμόζει την στοχοθεσία (γι αυτό αναφέρει τα νούμερα μέχρι και των πολιτικών γάμων που έγιναν) εφαρμόζοντας δηλαδή όσα ζητάει η τρόικα.
  • Πανηγυρίζει που ήταν πρώτη που έκανε ένα βήμα ΠΙΣΩ στα εργασιακά όλου του Νομού, αποφασίζοντας να προσλάβει κόσμο με 5 μεροκάματα το μήνα.
  • Πανηγυρίζει που ιδιωτικοποίησε υπηρεσίες όπως το πράσινο,  η  καταγραφή των υδρόμετρων και η απολύμανση των δεξαμενών. Υπηρεσίες που μπορούσε να κάνει προσλήψεις. Στο θέμα των προσλήψεων βέβαια, και παρόλο που αναφέρει ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού δεν έχει απολύτων κανένα σχεδιασμό.
  • Πανηγυρίζει για το  Βοήθεια στο σπίτι και τα ΚΔΑΠ, δηλαδή για υπηρεσίες που δουλεύουν με συμβασιούχους και με προγράμματα. Για εμάς η μακροχρόνια ομηρία που βρίσκεται αυτός ο κόσμος, η μείωση σχεδόν κατά το ήμισυ των ωφελούμενων και η αλλαγή του χαρακτήρα του ΒσΣ καθώς και η αβεβαιότητα κάθε χρόνο για λειτουργία δομών που θα μπορούσαν να κάνουν έργο (με μόνιμο προσωπικό και κρατική χρηματοδότηση) δεν έχει τίποτα για να χαρεί κάποιος,
  • Πανηγυρίζει που εφαρμόζει και την νέα ΚΑΠ, κάνοντας σεμινάρια για την αλλαγή καλλιεργειών. Δείχνει στους παραγωγούς μιας από τις λίγες στο Νομό- εύφορες περιοχές να αλλάζουν τις καλλιέργειές που έχουν, και να βάλουν αρωματικά φυτά, δηλαδή καλλιέργειες που θα μεγαλώσουν το διατροφικό πρόβλημα που ήδη υπάρχει στη χώρα εξαιτίας της εφαρμογής της ΚΑΠ.
  • Είναι καθαρό ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας που αναφέρονται στο τέλος, για να βοηθήσουν την ανάπτυξη, όπως σημειώνει το κείμενο, θα πρέπει να είναι σε ιδιώτες (δεν γίνεται ανάπτυξη διαφορετικά) και φυσικά με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Για αυτή την ανάπτυξη είναι που αναβαθμίζονται και οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον Παϊσιο. Διαφορετικά ο Δήμος δεν είχε καμία δουλειά να μπλεχθεί στoυς εορτασμούς της Εκκλησίας. Εμπλέκεται όμως για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού όπως αναφέρεται. Για εμάς το θέμα είναι λυμένο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σεβόμαστε όσους πιστεύουν. Από αυτή την άποψη θεωρούμε υποκρισία αλλά και προσβολή σε αυτούς που πιστεύουν, από τη μία ο Δήμος να μιλάει πεντακάθαρα για ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού και από την άλλη να λέει ότι δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα για εμπορευματοποίηση.

Εμείς από τη μεριά μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και προτείναμε και προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε:

Πως το κρατάμε τα δημοτικά τέλη ίδια, σημαίνει στην ουσία αύξηση, από την στιγμή που μεροκάματα, μισθοί, συντάξεις συνεχώς μειώνονται.

Προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε και καταψηφίσαμε το πώς 5 μεροκάματα το μήνα είναι ντροπή και γυρίζουν τους εργαζόμενους πολλά χρόνια πίσω.

Τοποθετηθήκαμε δημόσια με ανοιχτή επιστολή για τις παρεμβάσεις στη χαράδρα του Αώου, για την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας, για τους απλήρωτους εργαζόμενους στο πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι, για την απένταξη του αντιπλημμυρικού έργου 1.300.000 € στο Κεφαλοχώρι καθώς και  για την εγκατάσταση των προσφύγων στην πόλη μας.

Με λίγα λόγια προσπαθήσαμε να αποδείξουμε πως και ο δικός μας Δήμος είναι στην ουσία η συνέχεια του Κράτους, ένα μαγαζί που στόχο έχει την οικονομική του αυτοτέλεια όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά από ίδια έσοδα, δηλαδή δημοτικά τέλη, εκχώρηση δημοτικής περιουσίας, και πλουτοπαραγωγικών πηγών, από της κάθε μορφής κοινωνικής πολιτικής και παραχώρηση σε ιδιώτες εργασιών που εκτελούνταν μέχρι σήμερα από τους υπαλλήλους των υπηρεσιών του.

Αυτός όμως ο τόπος δεν έχει ανάγκη από διαχειριστές, έχει ανάγκη από ένα Δημοτικό Συμβούλιο που να εναντιώνεται και να απειθαρχεί στις αντιλαϊκές κυβερνητικές εντολές

Έχει ανάγκη από  ένα Δημοτικό Συμβούλιο που θα είναι μπροστά στους αγώνες του λαού μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους Δημοτικούς Συμβούλους αλλά και τους δημότες να αντισταθούν.

  • Να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική της Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Να εντείνουν τον αγώνα τους για αποκλειστικά δωρεάν σύστημα στους βασικούς κοινωνικούς τομείς της υγείας – πρόνοιας – παιδείας .
  • Να αντισταθούν στη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το κράτος και τους δήμους σε ιδιώτες.
  • Να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.
  • Να διεκδικήσουν σχεδιασμό και υλοποίηση σε κεντρικό, περιφερειακό και δημοτικό επίπεδο υποδομών και μηχανισμών δημόσιας προστασίας από πλημύρες πυρκαγιές σεισμούς και καταστροφές από καιρικά φαινόμενα.
  • Να απαιτήσουν δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον προϋπολογισμό για την κοινωνική πολιτική, για ενίσχυση της λαϊκής οικογένειας, για τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.

Πηγή:lskonitsas.wordpress.com

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker