Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΤο ΚΚΕ καταγγέλει το αντικομουνιστικό μνημόσυνο στην Κόνιτσα παρουσία βουλευτή της ΝΔ, του δημάρχου, απόστρατων, ακροδεξιών οργανώσεων, και βασιλοφρόνων.

Το ΚΚΕ καταγγέλει το αντικομουνιστικό μνημόσυνο στην Κόνιτσα παρουσία βουλευτή της ΝΔ, του δημάρχου, απόστρατων, ακροδεξιών οργανώσεων, και βασιλοφρόνων.

Share

Το ΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ με ανακοίνωση του σημειώνει ότι «οι ευθύνες τους κυβέρνησης για το ζήτημα αυτό είναι τεράστιες αφού η Ε.Α.Α.Σ αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), εποπτευόμενο απ’ το Υπουργείο Άμυνας και είναι χρηματοδοτούμενη υποχρεωτικά απ’ το υστέρημα των αποστράτων  που εντάσσονται σ’ αυτήν αναγκαστικά μετά την αποστρατεία τους.

Το γεγονός αυτό ούτε τυχαίο είναι ούτε ασύνδετο με τους δίαυλους επικοινωνίας που έχει ανοίξει η διοίκηση τους ΕΑΑΣ Ιωαννίνων με το ακροδεξιό συνάφι.

Η διοίκηση τους ΕΑΑΣ Ιωαννίνων με τη στάση τους αγνόησε σκόπιμα την πραγματική θέληση των απόστρατων,  γιατί γνώριζε ότι ο πατριωτισμός, το ήθος και η αξιοπρέπειά τους, θα απέτρεπαν αυτή την ατιμωτική για το χώρο τους συμμετοχή».

 

Ακολουθεί η  ανακοίνωση:

 

Ο αντικομμουνισμός στήριγμα της πλουτοκρατίας και οι φασίστες τα μαντρόσκυλά της

Στα χωριά του Γράμμου και του Σμόλικα έχουν γραφτεί ένδοξες ιστορικές σελίδες της τρίχρονης εποποιίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ). Ο ΔΣΕ συγκροτήθηκε γιατί ο λαός βρέθηκε μετά την κατοχή να έχει νέους δυνάστες στο σβέρκο του. Τους αστούς πολιτικούς και τους Εγγλέζους συμμάχους τους που εξαπέλυσαν μια τεραστίων διαστάσεων εκστρατεία για να τσακίσουν το μεγαλειώδες κίνημα του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ με τη φωτιά και με το σίδερο. Το δίλημμα που τέθηκε ήταν αμείλικτο. Ή τις αλυσίδες ή τα όπλα. 

Τα χωριά αυτά ανήκαν στην ελεύθερη Ελλάδα όπου ήταν η έδρα του αρχηγείου του ΔΣΕ, η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ και της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης. Ειδικότερα στη περιφέρεια της Κόνιτσας υπήρξαν 23 ελεύθερα χωριά. Σε όλα υπήρχαν Λαϊκά Συμβούλια. Σε τρεις μόνο μήνες τα Λαϊκά Συμβούλια φρόντισαν για την κατασκευή 28 παλιών δρόμων, άνοιξαν 6 νέους, επισκεύασαν 3 γεφύρια και κατασκευάστηκαν άλλα 40. Άνοιξαν και λειτούργησαν 22 σχολεία με 875 μαθητές και 677 μαθήτριες.

Αυτή την ιστορική αλήθεια σταθερά προσπαθούν να συκοφαντήσουν τα απομεινάρια των ταγματασφαλιτών και της χουντικής δικτατορίας, οι πολιτικοί απόγονοι του Χίτλερ, υπολείμματα φιλοβασιλικών οργανώσεων,  η αστική τάξη και τα κόμματά της. Ιδιαίτερα για τον ακροδεξιό-φασιστικό χώρο αξιοποιείται η μάχη της Κόνιτσας και οι ετήσιες εκδηλώσεις που γίνονται για να ρίξουν το δηλητήριο του αντικομμουνισμού επαναφέροντας την χοντροκομμένη προπαγάνδα των «ξενοκίνητων κομμουνιστοσυμμορίτων». Να προκαλέσουν σύγχυση και απογοήτευση στα λαϊκά στρώματα, ταυτίζοντας τα κομμουνιστικά ιδανικά με τις βάρβαρες φιλομονοπωλιακές πολιτικές των "αριστερών", "δεξιών" και "κεντρώων" κυβερνήσεων του καπιταλιστικού κράτους, χρησιμοποιώντας τον χυδαίο εμετικό αντικομμουνισμό.

Στην φετινή επέτειο έδωσαν το παρών ο βουλευτής της ΝΔ Κ.Τασούλας, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας  Γιούλα Μητροκώστα, ο Δήμαρχος της Κόνιτσας, η διοίκηση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ιωαννίνων (Ε.Α.Α.Σ.) και «συνεόρτασαν» μαζί με τους ιδεολογικούς απόγονους των καταδικασμένων στη συνείδηση του λαού μας, τους αλήστου μνήμης  «ΜΑΥΔΕΣ». Αποδέχτηκαν με την παρουσία τους τα μηνύματα που αποπνέει το «δοσιλογικό» της υπόβαθρο της προδοτικής ΠΑΟ που τότε, σε συνεργασία με τα γερμανοντυμένα κι ορκισμένα στο Χίτλερ «Τάγματα Ασφαλείας» στόχευαν κάθε αντιστεκόμενο κατά του κατακτητή. Βρέθηκαν μαζί με τα Παραρτήματα της Βασιλικής Ένωσης Θεσπρωτίας, τις οργανώσεις Εθνική Αντίσταση Ν. ΖΕΡΒΑ Ιωαννίνων και Άρτας που τότε ο Ν.Ζέρβας επιδίωκε τη διάλυση του ΕΛΑΣ και μετά την απελευθέρωση μετατράπηκε σε μανιώδη διώκτη των κομμουνιστών και ΕΑΜιτών.

Η διοίκηση της Ε.Α.Α.Σ Ιωαννίνων όχι μόνο συμμετείχε αλλά ήταν ο κύριος φορέας της εμετικής αντικομμουνιστικής φετινής εκδήλωσης. Οι ευθύνες της κυβέρνησης για το ζήτημα αυτό είναι τεράστιες αφού η Ε.Α.Α.Σ αποτελείΝομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), εποπτευόμενο απ’ το Υπουργείο Άμυνας και είναι χρηματοδοτούμενη υποχρεωτικά απ’ το υστέρημα των αποστράτων  που εντάσσονται σ’ αυτήν αναγκαστικά μετά την αποστρατεία τους. Το γεγονός αυτό ούτε τυχαίο είναι ούτε ασύνδετο με τους δίαυλους επικοινωνίας που έχει ανοίξει η διοίκηση της ΕΑΑΣ Ιωαννίνων με το ακροδεξιό συνάφι. Η διοίκηση της ΕΑΑΣ Ιωαννίνων με τη στάση της αγνόησε σκόπιμα την πραγματική θέληση των απόστρατων,  γιατί γνώριζε ότι ο πατριωτισμός, το ήθος και η αξιοπρέπειά τους, θα απέτρεπαν αυτή την ατιμωτική για το χώρο τους συμμετοχή.

Απέναντι στον αντικομμουνισμό που αποτελεί το απαραίτητο συστατικό της κλιμάκωσης της ολομέτωπης επίθεσης από τους καπιταλιστές-εκμεταλλευτές, καλούμε την εργατική τάξη, τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο που κατανοεί την εγκληματική φύση και το ρόλο του φασισμού ως στηρίγματος της πλουτοκρατίας, να βγάλει συμπεράσματα. Να καταδικάσει αυτές τις απόψεις, να απομονώσει τους φασίστες και να οργανώσει την πάλη του ενάντια στην αστική τάξη, το κράτος, τα κόμματά της και την εξουσία της ως την οριστική ανατροπή της, για την εργατική εξουσία, το Σοσιαλισμό.

 

ΓΙΑΝΝΕΝΑ 18/1/2018                                                       ΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σας αρέσει η σελίδα μας στο facebook

Τελευταίες Ειδήσεις

 

Ράδιο e-konitsa.gr

Loading radio ...

Ακούστε

radio online

Δείτε ζωντανά τον καιρό στην Κόνιτσα

Ακούστε

radio online

Pagemaker