Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΚΚΕ - Εκδήλωση στο Μουσείο - Μνημείο του ΔΣΕ στη Θεοτόκο Κόνιτσας - 12 Αυγούστου 2018

ΚΚΕ - Εκδήλωση στο Μουσείο - Μνημείο του ΔΣΕ στη Θεοτόκο Κόνιτσας - 12 Αυγούστου 2018

Την Κυριακή 12 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., οι ΚΟ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας και Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση στο Μουσείο του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στη Θεοτόκο Κόνιτσας.

Θα μιλήσει ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει γλέντι, ενώ στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

Την περίοδο αυτή και ενόψει της εκδήλωσης, γίνονται συμπληρωματικές εργασίες στον προαύλιο χώρο και στο εσωτερικό του Μουσείου. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε μια νέα αίθουσα με φωτογραφικό και αρχειακό υλικό, ενώ μαρμάρινες πλάκες με τα ονόματα των νεκρών μαχητών του ΔΣΕ από τα χωριά της περιοχής αντικαθιστούν τις προσωρινές επιγραφές που είχαν τοποθετηθεί για τα εγκαίνια του Μουσείου πριν από έναν χρόνο.

Στο κάλεσμα των Οργανώσεων του Κόμματος για την εκδήλωση στις 12 Αυγούστου, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Κλείνοντας έναν αιώνα αγώνων και θυσιών, το ΚΚΕ δεσμεύεται απέναντι στην εργατική τάξη, στο λαό, να φανεί αντάξιο της Ιστορίας του. Δεσμεύεται να δώσει όλες του τις δυνάμεις για να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στο ρόλο του ως επαναστατικής ιδεολογικής - πολιτικής πρωτοπορίας της εργατικής τάξης.

Στηριζόμενο στο σύγχρονο Πρόγραμμά του και στη μαρξιστική - λενινιστική κοσμοθεωρία, θα ενισχύει την ικανότητα και την αντοχή του απέναντι σε κάθε είδους δυσκολίες του εγχώριου και του διεθνούς συσχετισμού δυνάμεων, στην επαναστατική πάλη για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Κλείνοντας έναν αιώνα αγώνων και θυσιών, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ δυναμώνουμε την προσπάθειά μας, ώστε να ισχυροποιηθούν ακόμα περισσότερο όλα τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του ως Κόμματος Νέου Τύπου, να αυξηθεί η ικανότητά του να δρα ως επαναστατική πρωτοπορία "παντός καιρού".

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ, που αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για να αναδειχτούν όλες οι αρετές της εργατικής τάξης ως φορέα της κοινωνικής απελευθέρωσης, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

(...) Ο ΔΣΕ αναμετρήθηκε με την εγχώρια αστική τάξη, με το σύνολο των πολιτικών της δυνάμεων ("δεξιών" και "κεντρώων"), με το κράτος τους και με τις συμμαχικές τους δυνάμεις, τα καπιταλιστικά κράτη της Μ. Βρετανίας και των ΗΠΑ. Δίχως τη στρατιωτική, οικονομική και πολιτική ενίσχυση των τελευταίων, η αστική τάξη στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να νικήσει.

Μπροστά στο δίλημμα "υποταγή ή οργάνωση της πάλης και αντεπίθεση", το λαϊκό κίνημα επέλεξε τον δεύτερο δρόμο. Ο ΔΣΕ είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι οι κοινωνικές αντιθέσεις δεν χωράνε στα ιδεολογήματα της λεγόμενης "εθνικής ομοψυχίας" και της κατάργησης των ταξικών διαχωριστικών γραμμών. Ο ΔΣΕ έσωσε την τιμή του λαού και του ΚΚΕ».

Ιστορικός περίπατος στον Γράμμο
 

Τη μέρα της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ιστορικός περίπατος, με αναχώρηση στις 10 π.μ. για Αετομηλίτσα και επιστροφή στις 3 μ.μ.

Σημειώνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα για κατασκήνωση στο χώρο του Μουσείου το προηγούμενο βράδυ για όσους θα συμμετάσχουν από πιο μακρινές περιοχές.

Πληροφορίες για τους συμμετέχοντες στον περίπατο:

  • Από τη Θεοτόκο μέχρι την Αετομηλίτσα (και αντίστροφα) η διαδρομή θα γίνει με IX.
  • Απαραίτητα οι περιπατητές πρέπει να έχουν μαζί τους καπέλο, σάκο με νερό - σάντουιτς, μακρύ παντελόνι/φόρμα, διπλό μπλουζάκι, μποτάκια ή αθλητικά παπούτσια.
  • Η διαδρομή θα γίνει μέσα σε δάσος, δηλαδή σε σκιά, χρειάζεται όμως προσοχή αν υπάρχουν προβλήματα υγείας.

 

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker