Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΈνταση στο γραφείο του Περιφερειάρχη για τις εξορύξεις

Ένταση στο γραφείο του Περιφερειάρχη για τις εξορύξεις

Ανακοίνωση εξέδωσε η «Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων» για την χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας έξω απο την Περιφέρεια.

Ιδιοκτήτης… Δημόσιας Περιουσίας ο Καχριμάνης!!!!

Την πλέον αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στον Ηπειρωτικό λαό η συμπεριφορά του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη, κατά τη χθεσινή συνάντηση με Πρωτοβουλίες Πολιτών ενάντια στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ηπειρο.


Με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς προς τους πολίτες –«δεν θέλω να έχω σχέση μαζί σας», είπε χαρακτηριστικά- αρνήθηκε κάθε συζήτηση για το επείγον θέμα των εξορύξεων που θα αποτελέσει την ταφόπλακα της Ηπείρου. Μάλιστα, δεν επέτρεψε στην πενταμελή αντιπροσωπεία να τον επισκεφθεί στο γραφείο του, στο περιφερειακό μέγαρο, ως να είναι…ιδιοκτήτης της δημόσιας περιουσίας.


Ταυτόχρονα επέδειξε πρωτοφανή αλαζονεία και αυταρχισμό, αρνούμενος οποιαδήποτε κουβέντα για τις πετρελαϊκές εταιρίες και τις παραβάσεις που παρατηρούνται στο στάδιο των ερευνών και σχετικά με το Περιβαλλοντικό Σχέδιο Δράσης (ΠΣΔ).

Χωρίς καμιά συστολή, επέδειξε πρωτοφανή ασέβεια και αδιαφορία έναντι των κατοίκων των τεσσάρων νομών, αφού, ακόμη κι όταν αναφέρθηκε στον ίδιο ότι στοχοποιούνται και εκφοβίζονται πολίτες –και συμπολίτες του- από «σεκιουριτάδες» της εταιρίας το μόνο που βρήκε να πει ήταν «στηρίζετε ξένες δυνάμεις».

Το κρεσέντο αλαζονείας του κ. Καχριμάνη και η ιδιοκτησιακή αντίληψή του για το περιφερειακό μέγαρο αποδεικνύει περίτρανα ότι έχει υποταχθεί στη μέθη της εξουσίας και επιζητεί μόνο ψηφοφόρους και… προσκυνητές.
Οι ελεύθεροι πολίτες, όμως, βλέπουν την επόμενη εφιαλτική μέρα των εξορύξεων και σε αντίθεση με την καθεστωτική αντίληψη του κ. Καχριμάνη θα επιμείνουν στους κοινωνικούς αγώνες, ώστε η Ηπειρος να απαλλαγεί από τις οδυνηρές συνέπειες των εξορύξεων, τις οποίες, προφανώς, ο κ. Καχριμάνης αγνοεί –κάτι που δεν επιτρέπεται- και σέρνεται πίσω από τις κυβερνητικές επιλογές, ξεπουλώντας ένα ολόκληρο γεωγραφικό διαμέρισμα, οι πολίτες του οποίου τον επέλεξαν για να το προστατεύσει και αυτός κάνει ότι μπορεί για να υποβαθμιστεί και να «νεκρώσει»προς τέρψιν των «εισβολέων και κατακτητών” πετρελαϊκών εταιριών, αποδεικνύοντας πως είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός τους!


Η Πρωτοβουλία Πολιτών δηλώνει κατηγορηματικά ότι η αλαζονεία και αυταρχισμός της Περιφερειακής αρχής θα απορριφθεί και οι πολίτες θα αντισταθούν, θα παλέψουν και θα κερδίσουν. Το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις θα ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο, γιατί αυτός ο τόπος είναι ο «Δικός μας Τόπος» και όχι της όποιας πρόσκαιρης εξουσίας.

«Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων»

Περισσότερα:

https://savepirus.gr/

facebook.com

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker