Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΣυνταγματική Αναθεώρηση - Καταψήφιση της πρότασης περί προστασίας των ζώων

Συνταγματική Αναθεώρηση - Καταψήφιση της πρότασης περί προστασίας των ζώων

Καταψηφίστηκε από τη Βουλή η πρόταση για το άρθρο 24Α, για την αυτοτελή αναφορά στα ζώα και στην προστασία τους, κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Στο ισχύον Σύνταγμα τα ζώα συμπεριλαμβάνονται στο άρθρο 24 περί προστασίας του περιβάλλοντος, το οποίο αφορά γενικά την προστασία του.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, δε θα συμπεριληφθούν στη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης καθώς 92 βουλευτές ψήφισαν «ναι», 130 είπαν «όχι» και 40 δήλωσαν «παρών», γεγονός που προκάλεσε απογοήτευση στη φιλοζωική κοινότητα και τους φορείς της.

(Η πρόταση για την αυτοτελή αναφορά στα ζώα  ήταν μια πρωτοβουλία του βουλευτή Γιώργου Κυρίτση, που συνυπέγραψαν συνολικά 52 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ο Αναστάσιος Μεγαλομύστακας από την Ενωση Κεντρώων, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝ.ΕΛΛ. και ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης.)

Ψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΚΚΕ και από περίπου 75 βουλευτές (τους μισούς δηλαδή) του ΣΥΡΙΖΑ,

και καταψηφίστηκε από το σύνολο των βουλευτών της ΝΔ, αλλά και από τους βουλευτές Τσιρώνη και Δημαρά από τους Οικολόγους Πράσινους.

Πηγή: https://www.zoosos.gr/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker