Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΣενάρια για διακοπή λειτουργίας της Σχολής στην Κόνιτσα

Σενάρια για διακοπή λειτουργίας της Σχολής στην Κόνιτσα

Έντονη η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας στη φημολογία για την Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας
Την ομόθυμη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα του εμπορικού κόσμου της Κόνιτσας συναντά το ενδεχόμενο προσωρινής διακοπής της λειτουργίας της Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας.
Ένα ενδεχόμενο που επανήλθε στο προσκήνιο το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τις πληροφορίες να αναφέρονται κυρίως στις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης και στην πιθανή επίδραση που αυτή θα έχει στην λειτουργία της σχολής.
Από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών βέβαια, όχι μόνο δεν επιβεβαιώνεται η σχετική φημολογία, αλλά τονίζεται πως οι Σχολές της Δημοτικής Αστυνομίας στην Κόνιτσα και στο Τσοτύλι Κοζάνης θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο.
Βέβαια, επειδή το… προλαμβάνειν είναι καλύτερο από το θεραπεύειν, οι φορείς της Κόνιτσας και ειδικότερα ο Εμπορικός Σύλλογος της ακριτικής κωμόπολης τρέχει να προλάβει τα χειρότερα. Έτσι, σε δηλώσεις της η γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ελένη Τσινασλάν τόνισε πως ανεξάρτητα από το εάν οι δόκιμοι της σχολής βοηθούν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό την τοπική οικονομία, μόνο και μόνο η λειτουργία της Σχολής αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα για την τοπική κοινωνία ακόμη και σε ψυχολογικό επίπεδο.

«Τα τελευταία χρόνια σε αντίθεση με όταν πρωτολειτούργησε η Σχολή, ίσως επειδή οι δόκιμοι δεν υποχρεούνται να μένουν στην Κόνιτσα δεν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή τους στην αγοραστική κίνηση. Αυτό όμως ελάχιστη σημασία έχει για εμάς σε σχέση με το ότι η συνέχεια της λειτουργίας της Σχολής είναι θετική για την ψυχολογία της τοπικής κοινωνίας και περνά ένα αισιόδοξο μήνυμα, ότι ο κόσμος και υπάρχει και δίνει ζωντάνια στην περιοχή. Επίσης, η Σχολή έδωσε και δουλειά σε δεκάδες ντόπιους και μία πιθανή, προσωρινή έστω διακοπή της λειτουργίας της θα αποτελέσει καίριο πλήγμα στην τοπική κοινωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Τσινασλάν.
Δεν κρύβουν από την πλευρά τους την ικανοποίηση για την διαμονή στην Κόνιτσα οι δόκιμοι της Σχολής που αυτή την περίοδο είναι 164 άνδρες και γυναίκες από διάφορες περιοχές της χώρας.

Φουλ ρυθμοί για την εκπαίδευση

Η Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας φιλοξενεί από τις 16 Ιανουαρίου μία ακόμη σειρά δοκίμων,  που θα αναλάβουν καθήκοντα δημοτικών αστυνομικών από τις 16 Ιουνίου και έπειτα, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί το θεωρητικό και  πρακτικό μέρος της εκπαίδευσής τους και θα έχει πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία τους.
Τη βεβαιότητα πως το Σώμα της Δημοτικής Αστυνομίας θα ενισχύεται συνεχώς και θα αποτελέσει έναν σημαντικό, βοηθητικό παράγοντα της λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ εξέφρασε ο διοικητής της Σχολής Γιάννης Θεοδωρίδης, σημειώνοντας παράλληλα πως ο νόμος που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2008 παραχωρεί επιπλέον αρμοδιότητες στη Δημοτική Αστυνομία.
«Η αστυνομία θα συνεπικουρεί στο έργο τους, όταν υπάρχει ανάγκη», τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης.
Η χθεσινή ήταν μια σημαντική ημέρα για την Σχολή και τους δοκίμους, οι οποίοι συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το νοσοκομείο «Χατζηκώστα».
Κάποιοι από τους δοκίμους που παρακολουθούν αυτή την περίοδο τη θεωρητική εκπαίδευση στην Κόνιτσα, σε δηλώσεις τους στην «Ε» αναφέρθηκαν και στους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή την επιλογή, αλλά μετέφεραν και την βεβαιότητά τους ότι θα βοηθήσουν στις πόλεις και στις υπηρεσίες όπου θα τοποθετηθούν, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών.
Ειδοποιός διαφορά, όπως τόνισαν, με την Ελληνική Αστυνομία είναι πως οι δημοτικοί αστυνομικοί δεν έχουν το δικαίωμα να φέρουν όπλο ή άλλου τύπου οπλισμό, απόδειξη του  ότι δεν αποτελεί μια κατασταλτικού τύπου υπηρεσία.

Πηγή: Ελευθερία

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker