Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταTαυτότητα στα προϊόντα Ζίτσας, Κόνιτσας και Μετσόβου

Tαυτότητα στα προϊόντα Ζίτσας, Κόνιτσας και Μετσόβου

 

 

Έργο του Interreg για την τυποποίηση της τοπικής παραγωγής

«Δημιουργία διασυνοριακού κέντρου υποστήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την τυποποίηση, εμπορευματοποίηση και πιστοποίηση παραδοσιακών προϊόντων» των Δήμων Ζίτσας, Μετσόβου και Κόνιτσας, είναι ο τίτλος του έργου που υλοποιούν στα πλαίσια της διασυνοριακής πρωτοβουλίας Interreg Ελλάδος - Ιταλίας οι τρεις περιοχές του Νομού μας με το Δήμο Αμπελομπέλο του Πρίντεζι της Ιταλίας.

Στόχος του έργου που δεν έχει ολοκληρωθεί, είναι η ανάπτυξη της διακρατικής συνεργασίας και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα τυποποίησης, πιστοποίησης και εμπορευματοποίησης των παραδοσιακών προϊόντων, με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ΜΜΕ οι οποίες ασχολούνται με την μεταποίηση.

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης για τα αποτελέσματα του έργου, πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζίτσας σήμερα το πρωί. Σε δηλώσεις τους, οι Δήμαρχοι Ζίτσας και Μετσόβου, αναφέρθηκαν στους στόχους του έργου και όπως έκανε γνωστό ο Κώστας Τζαφέας, στο Δήμο του έχει ήδη γίνει γραφείο για την ενημέρωση των επιχειρηματιών, δράση που ασφαλώς εντάσσεται στα προβλεπόμενα από το συγκεκριμένο έργο.

Αρωγός στην προσπάθεια προβολής και πιστοποίησης των παραδοσιακών τοπικών προϊόντων που καταβάλλουν οι Δήμοι της περιοχής, δήλωσε ο Νομάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Πηγή: Πρωινά Νέα


πΗ

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker