Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΣτο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων οι μελέτες βελτίωσης του οδικού άξονα Καλπάκι-Κόνιτσα

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων οι μελέτες βελτίωσης του οδικού άξονα Καλπάκι-Κόνιτσα

Εγκρίθηκε με απόφαση του Υπ. Οικονομικών η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2009 των μελετών βελτίωσης του τμήματος του οδικού άξονα Καλπάκι-Κόνιτσα με προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ.

Η ένταξη των μελετών στο Π.Δ.Ε. έγινε κατόπιν πρότασης του ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ βάσει της εγκριθείσας Απόφασης μπορεί να κινηθεί αμέσως η διαδικασία ανάθεσης των μελετών του έργου.

Σε δηλώσεις του ο Υφ. ΠΕΧΩΔΕ Σ. Καλογιάννης τόνισε ότι είναι γεγονός πως με τα μεγάλα συγκοινωνιακά έργα, την Εγνατία και την Ιόνια Οδό, η Ήπειρος εισήλθε σε νέα αναπτυξιακή τροχιά.

Υπογράμμισε επίσης μεταξύ άλλων πως το ΥΠΕΧΩΔΕ προωθεί τις αναγκαίες υποδομές για την διάχυση των νέων προοπτικών που δημιουργούνται σε όλες τις περιοχές του Ν. Ιωαννίνων και ότι η ουσιαστική βελτίωση του άξονα Καλπάκι-Κόνιτσα που αποτελεί συνέχεια της Ιόνιας Οδού θα δώσει νέα ώθηση στην περιοχή θα αναδείξει και θα ενισχύσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα ολόκληρης της επαρχίας Κόνιτσας.


Πηγή: ΕΡΤ

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker