Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΗ αντιπολίτευση καταγγέλλει το δήμαρχο για γήπεδο

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει το δήμαρχο για γήπεδο

Αφορμή για αντιπαράθεση μεταξύ αντιπολίτευσης και δημάρχου Κόνιτσας με... διαιτητή τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, αποτελεί η κατασκευή γηπέδου στην ακριτική κωμόπολη, χωρίς να είναι ξεκαθαρισμένο αν τελικά θα κατασκευαστεί γήπεδο 5Χ5 ή το βοηθητικό δίπλα στο στάδιο.

Η ανακοίνωση-καταγγελία της παράταξης «Δήμος Κόνιτσας-Νέα Εποχή» και του επικεφαλής της Παναγιώτη Γαργάλα κατά του δημάρχου για αλλοίωση απόφασης του δημοτικού συμβουλίου που αφορούσε το βοηθητικό,  εκδόθηκε λίγη ώρα πριν ανακοινωθεί από τη νομαρχία ότι εγκρίθηκε το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για το έργο «Κατασκευή χώρου γηπέδου Κόνιτσας», χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για το 5Χ5 ή το βοηθητικό.

Η παράταξη του κ. Γαργάλα κάνει λόγο για  ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης αλλά και νομιμότητας προσθέτοντας ότι με έκπληξη πληροφορήθηκαν οι σύμβουλοι τη δημοπράτηση από τη Ν.Α, της κατασκευής γηπέδου 5Χ5  και στην τοποθεσία Άγ. Αθανάσιος, ενώ η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προέβλεπε την κατασκευή βοηθητικού γηπέδου, δίπλα από το Δημοτικό Στάδιο. «Ξαφνικά ξεφύτρωσε από το πουθενά, ένα γήπεδο 5χ5 κοντά στο ξενοδοχείο του Δημάρχου», συνεχίζει η ανακοίνωση και υπογραμμίζει ότι η απόφαση αυτή αποτελεί ωμή παρέμβαση και αλλοίωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

«Καταγγέλλουμε την αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά του Δημάρχου Κόνιτσας και τον καλούμε να επανέλθει στη νομιμότητα , σεβόμενος τις αποφάσεις του Δ.Σ. και επιτέλους να μάθει τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία  της θεσμικής ιδιότητας που υπηρετεί, και να καταλάβει ότι είναι Δήμαρχος του όλου Δήμου και όχι μόνο μιας περιοχής του».

Η Ν.Α ανακοίνωσε ότι χθες  η αρμόδια επιτροπή της ενέκρινε το αποτέλεσμα της δημοπρασίας του έργου «Κατασκευή χώρου γηπέδου Κόνιτσας», προϋπολογισμού 80.000 ευρώ. «Η υλοποίηση του έργου, που θα γίνει με προγραμματική σύμβαση Ν.Α.Ι. - Δήμου Κόνιτσας, προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Η επισήμανση αυτή προφανώς πετάει το... μπαλάκι στη δημοτική αρχή, αφού η διατύπωση του έργου είναι αόριστη και δεν εξηγείται να πρόκειται για το 5Χ5 που καταγγέλλει η αντιπολίτευση.

Πάντως η Ν.Α ανταποκρίθηκε στο αίτημα για το βοηθητικό και στην πορεία η δημοτική αρχή το.... μετέτρεψε σε 5Χ5...

Πηγή: Νέοι Αγώνες





Ένα γήπεδο για τον… δήμαρχο

Μια απόφαση της νομαρχιακής επιτροπής στην τελευταία της συνεδρίαση, για την κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στην Κόνιτσα με προϋπολογισμό 80.000 ευρώ, έφερε έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση στην πόλη.


Το έργο θα γίνει με προγραμματικής σύμβαση Νομαρχίας-δήμου Κόνιτσας, αφού πρώτα «περάσει» η απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο Κόνιτσας.

Το πρόβλημα όμως είναι η τοποθεσία του γηπέδου. Σύμφωνα με την παράταξη «Δήμος Κόνιτσας, νέα εποχή» το γήπεδο θα γίνει... δίπλα στο ξενοδοχείο του δημάρχου, Χαράλαμπου Εξάρχου. Το ακόμη… καλύτερο είναι πως, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, το δημοτικό συμβούλιο είχε ήδη αποφασίσει για το γήπεδο, να γίνει δηλαδή δίπλα στο δημοτικό στάδιο ως βοηθητικό γήπεδο.

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τη δημοπράτηση από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, της κατασκευής γηπέδου 5Χ5  στην Κόνιτσα και στην τοποθεσία Άγιος Αθανάσιος. Ενώ όλοι περιμέναμε την κατασκευή βοηθητικού γηπέδου, δίπλα από το Δημοτικό Στάδιο, όπως προέβλεπε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και υπαγόρευε η  ανάγκη της συμπλήρωσης των αθλητικών υποδομών της Κόνιτσας, ξεφύτρωσε από το πουθενά, ένα γήπεδο 5Χ5 κοντά στο ξενοδοχείο του Δημάρχου» αναφέρει επιγραμματικά η ανακοίνωση.

Η απόφαση αυτή προστίθεται στο μακρύ κατάλογο των καταγγελιών εις βάρος της δημοτικής αρχής Κόνιτσας, η οποία αντιμετωπίζει ισχυρή πίεση ακόμη και από δικούς της συμβούλους του τελευταίο διάστημα. Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι « τίθεται για μια ακόμη φορά ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης αλλά και νομιμότητας, αφού  υπήρξε ωμή παρέμβαση και αλλοίωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου».

Μάλιστα, η αντιπολίτευση καταγγέλλει το δήμαρχο κ. Εξάρχου για αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά και τον καλεί να σεβαστεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. «Καλούμε επίσης τον πρόεδρο και τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, να περιφρουρήσουν το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου και να μη επιτρέπουν σε κανένα την υποβάθμισή του. Οι εποχές των αυτοκρατόρων και δικτατόρων, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί» καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή: Ηπειρωτικός Αγών



Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker