Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΤιμήθηκαν στη Φούρκα οι Γυναίκες και οι Ήρωες της Πίνδου

Τιμήθηκαν στη Φούρκα οι Γυναίκες και οι Ήρωες της Πίνδου

Η μνήμη της Γυναίκας της Πίνδου, των αξιωματικών Κ. Δαβάκη, Α. Διάκου και όλων των ηρώων του έπους του 1940, τιμήθηκε  χθες  σε εκδήλωση που οργάνωσε στο ύψωμα «Προφήτης Ηλίας» η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Κοινότητα Φούρκας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Δοξολογία και Επιμνημόσυνη Δέηση που τέλεσε ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τo Noμάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, στέψη των προτομών Κ. Δαβάκη και Α. Διάκου,  σύντομη τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό της 8ης Μεραρχίας, αναπαράσταση της πορείας της μαχόμενης γυναίκας της Πίνδου (από ηλικιωμένες γυναίκες του Καλπακίου) και του τραυματισμού του Κ. Δαβάκη, (διοικητή του αποσπάσματος της Πίνδου).

Την πανηγυρική ομιλία εκφώνησε η συγγραφέας κ. Μαργαρίτα Κότσια - Βελέκη.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Στρατηγός και Διοικητής της 8ης Μεραρχίας Αθ. Καραγιαννόπουλος, ο Γεν. Διευθυντής της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δ. Μπαλντογιάννης, ο Διευθυντής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου κ. Δ. Νάσης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων κ. Θ. Αγόρης, ο Αντινομάρχης κ. Αθανάσιος Έξαρχος, η νομαρχιακή σύμβουλος κ. Πανωραία Μπούτζα - Μαντζίλα, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Κόνιτσας κ. Τσαλιαμάνης, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Φούρκας, Αετομηλίτσας, Διστράτου, Σαμαρίνας, εκπρόσωποι δήμων, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι εφεδροπολεμικών οργανώσεων.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της Κοινότητας Φούρκας. Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Πρόεδρος κ. Κ. Μουτσούλης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Νομάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, που αναφέρθηκε στα έργα υποδομής που προώθησε και υλοποίησε στην ευρύτερη περιοχή της Φούρκας, αλλά και γενικότερα στον ορεινό όγκο της Πίνδου η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον πρώην νομάρχη Γρεβενών κ. Δημ. Ρίγγο για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, χάση στην οποία κατασκευάστηκε η οδική σύνδεση Φούρκας - Σαμαρίνας.

Πηγή: Νέοι Αγώνες Ηπείρου

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker