Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΗ οικονομική κρίση πλήττει και την Κόνιτσα

Η οικονομική κρίση πλήττει και την Κόνιτσα





Πηγή:epirusvoice



Τον μήνα που διανύουμε περίμεναν οι επαγγελματίες του τουρισμού στην Κόνιτσα προκειμένου να καλύψουν τα ελλείμματα που δημιούργησε η οικονομική κρίση, η οποία δεν άφησε ανέγγιχτη και τη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο τουρισμός της Κόνιτσας δέχτηκε ισχυρό πλήγμα, καθώς η κίνηση μειώθηκε σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, ενώ παράλληλα στο ναδίρ βρίσκεται και η αγοραστική κίνηση, με αποτέλεσμα τα ταμεία των επαγγελματιών της περιοχής να παραμένουν άδεια, καθώς οι επισκέπτες δεν ξοδεύουν χρήματα για περιττές αγορές, ενώ όπως είναι φυσικό, περιορίζουν κατά πολύ τα έξοδα για φαγητό και διασκέδαση.

Η Κόνιτσα αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους Βορειοελλαδίτες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια προτιμούν τον τουρισμό με περιπέτειες και στρέφουν το βλέμμα τους στα φυσικά κάλλη της περιοχής, αφήνοντας στο περιθώριο τα δημοφιλή Ζαγοροχώρια.

Η Εγνατία Οδός μπορεί να μη διέρχεται από την Κόνιτσα, ωστόσο όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Εξάρχου, μέσω μιας παράκαμψης που θα συνδέει τα Γρεβενά με το Επταχώρι θα φέρει ένα βήμα πιο κοντά την περιοχή με τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, με πολλαπλά οφέλη.

Πηγή: Πρωινά Νέα

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker