Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΑθλητισμόςΤο σήκωσε η Πίνδος!

Το σήκωσε η Πίνδος!

Σε τελικό θρίλερ, η Πίνδος Κόνιτσας κατέκτησε στα πέναλτι το Κύπελλο Ηπείρου, επικρατώντας 6-5 της Ανατολής, 19 χρόνια μετά το τελευταίο της τρόπαιο.

Το παιχνίδι διεξήχθη στους «Ζωσιμάδες» παρουσία πολλών φίλων του τοπικού ποδοσφαίρου, οι οποίοι παρακολούθησαν έναν τελικό με συγκλονιστική εξέλιξη.

Ο αγώνας στο πρώτο μέρος δεν είχε πολλές φάσεις και έληξε χωρίς σκορ, αλλά στη συνέχεια απέκτησε ρυθμό και ενδιαφέρον. Η Πίνδος άνοιξε το σκορ στο 52’ με τον Πατσιούρα, και διπλασίασε τα τέρματα της με τον Ανδρέου στο 63’. Όλα έδειχναν πως η ομάδα της Κόνιτσας θα έπαιρνε την κούπα, για πρώτη φορά μετά το 1995. Όμως η Ανατολή είχε άλλη άποψη. Αρχικά μείωσε στο 81 με τον Μώκο σε 2-1, και ισοφάρισε δύο λεπτά αργότερα με πέναλτι του Μπούρμπου σε ανατροπή του Ναυρόζογλου από τον Σπανό.


Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου δεν υπήρξε αλλαγή στο σκορ και τελικά το τρόπαιο κρίθηκε στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. Εκεί η Πίνδος αποδείχτηκε πιο ψύχραιμη και έφτασε την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Η σειρά των πέναλτι
 

Γιάτσε 1-0

Μώκος 1-1

Σιώτας 2-1

Μούλιας 2-2

Μουρεχίδης 3-2

Τσιούρης 3-3

Ανδρέου δοκάρι

Μπούρμπος δοκάρι

Βλάχος Χ 4-3

Ζήσης 4-4

Βλάχος Π αποκορύει ο Γιαννούσης

Οικονόμου αποκρούει ο Καισίδης

Βλάχος Π 5-4

Γκαρτζονίκας 5-5

 

Θρίλερ και στα πέναλτι

 

Καισίδης 6-5

Γιαννούσης αποκρούει ο Καισίδης



ΑΝΑΤΟΛΗ: Γιαννούσης, Τσακανίκας, Γκαρτζονίκας, Λισγάρας (70’ Μούλιας), Τσιούρης, Μπίζιος, Οικονόμου, Μώκος, Ναυρόζογλου, Μπούρμπος, Μπιστιόλης (55’ Ζήσης)

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ: Καϊσίδης, Βλάχος Χ., Ράγγας, Βλάχος Π., Σπανός, Πατσιούρας (72’ Σιώτας), Γιάτσε, Βλάχος Π.Δ., Ανδρέου, Δημόπουλος (67’ Πούλιος), Κίτσιος (57’ Μουρεχίδης)

 

 

 

Απονομές και δηλώσεις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι δηλώσεις κυπελλούχων και φιναλίστ

 

Δηλώσεις έκαναν τόσο οι νικητές όσο και οι ηττημένοι μετά την ολοκλήρωση του τελικού της ΕΠΣΗΠ με νικήτρια την Πίνδο Κόνιτσας.

 

Λάζαρος Γιώτης (προπονητής Κόνιτσας):

Ήταν ένα συγκλονιστικός τελικός. Εμείς ουσιαστικά παίζαμε με 9 παίκτες καθώς και ο Πουλιος έπαιζε τραυματισμένος. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου που έδωσαν την ψυχή τους. Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι και δυστυχώς εμείς είχαμε ένα κακό δίλεπτο και ισοφαριστήκαμε και αυτό θα πρέπει να το βελτιώσουμε και για το πρωτάθλημα. Από εκεί και μετά παίξαμε καλή άμυνα ζώνης και φτάσαμε το παιχνίδι στα πέναλτι. Πριν εκτελέσουμε τα πέναλτι έδωσα συγχαρητήρια τόσο στους παίκτες μου όσο και στον προπονητή αλλά και τους παίκτες της Ανατολής γιατί τότε θα μετρούσε η τύχη. Η χαρά που έχει ο κόσμος και αυτά τα παιδιά τα λέει όλα. Συγχαρητήρια και στη διοίκηση που είναι πάντα δίπλα σε αυτά τα παιδιά. Αφιερώνω το κύπελλο στον πατέρα μου, που πέθανε το καλοκαίρι στην Κόνιτσα. Όταν μου έκανε την πρόταση η διοίκηση της Πίνδου το θεώρησα σημάδι και γι΄ αυτό είπα το «ναι».


Σωτήρης Τριανταφυλλίδης (πρόεδρος Πίνδου Κόνιτσας):

Νιώθω μεγάλη χαρά γιατί μετά από 20 χρονιά πήραμε το κύπελλο, αλλά και για τον τρόπο που το πήραμε. Σήμερα ήταν μια γιορτή και συγχαρητήρια στα 22 παιδιά που το παλέψανε. Αφιερώνω το κύπελλο στα 3 παιδιά που αποχώρησαν από την ομάδα, Κυρτζόγλου, Κοτσιάφτη και Κότσικο, αλλά και τα παιδιά που αναγκάστηκαν να φύγουν, Ντρίκο που μετανάστευσε στη Γερμανία και τον Βαζάτη που ήταν πολύ καθοριστική η συμβολή του στον πρώτο γύρο. Επίσης και στον προπονητή Πέτρο Χαλούλο που ήταν έως τον Οκτώβριο στην ομάδα.
Ευχαριστούμε τον κόσμο για την σημερινή του παρουσία αλλά και για την βοήθεια του σε κάθε μας παιχνίδι. Σήμερα κατακτήσαμε έναν τίτλο που δεν είχα από όταν ήρθα στην ομάδα, αφού έχουμε δύο πρωταθλήματα αλλά και παρουσία στη Δ΄ Εθνική.


Βασίλης Γιάτσε (ποδοσφαιριστής Κόνιτσας):

Είμαι πολύ περήφανος για την κατάκτηση του κυπέλλου. Το θέλαμε πολύ και το αξίζαμε. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας στηρίζει πάντα.


Σταυρος Καϊσίδης (τερματοφύλακας Κόνιτσας):

Έγινε ένα καλό παιχνίδι. Προηγηθήκαμε δύο φορές αλλά μείναμε με δέκα παίκτες όταν ισοφαριστήκαμε. έχουμε καλή ομάδα και είμαι ευτυχισμένος για την κατάκτηση του κυπέλλου που ήθελα εδώ και τρία χρόνια που είμαι στην ομάδα. Είμαστε μια οικογένεια. Τώρα κοιτάμε μπροστά για το πρωτάθλημα. Μπράβο στην ομάδα της Ανατολής αλλα και στη διοίκηση και τον προπονητή.


Κώστας Γιαννούσης (τερματοφύλακας Ανατολής):

Έγινε ένα καλό παιχνίδι. Δυστυχώς σήμερα δεν αξίζαμε σχεδόν τίποτα. Σε 2 στιγμές φτάσαμε στην ισοφάριση και γυρίσαμε από την «κόλαση». Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν καταφέραμε να βάλουμε το παραπάνω γκολ και φτάσαμε στη ρουλέτα των πέναλτι και εκεί αποδείχτηκα μοιραίος παίκτης για την ομάδα μου.

 


Πηγή: sportsioannina.gr

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker