Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΤουρισμόςΒασιλίτσα - Σε αναζήτηση προγραμμάτων

Βασιλίτσα - Σε αναζήτηση προγραμμάτων

Σε αναζήτηση προγραμμάτων
Στόχος η αναβάθμιση των υποδομών του χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας

Έστω και αργά, οι αρμόδιοι φορείς αντελήφθησαν την ανάγκη εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των υποδομών και υπηρεσιών του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας, προκειμένου να μπορεί να ανταγωνιστεί τα χιονοδρομικά κέντρα όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και των Βαλκανίων που τα τελευταία χρόνια «κερδίζουν» έδαφος.
Στόχος της νέας διοικούσας επιτροπής του χιονοδρομικού κέντρου αποτελεί η αναβάθμιση των υποδομών, πιθανότατα με χρηματοδότηση μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αφού στην σημερινή οικονομική συγκυρία θεωρείται σχεδόν αδύνατη η χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους και ιδιαίτερα από πόρους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.


«Χρειάζεται εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού και βελτίωση σε όλα τα επίπεδα, αφού το χιονοδρομικό λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια, πρέπει να γίνει κάτι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής Χρήστος Παπαξάνθης, προσθέτοντας πως στόχος είναι η Βασιλίτσα να προσελκύσει τους φίλους του χειμερινού τουρισμού που τα τελευταία χρόνια επιλέγουν άλλους προορισμούς, όπως τα μεγάλα τουριστικά θέρετρα της Βουλγαρίας.


«Καταφέραμε όλα αυτά τα χρόνια να παρέχουμε καλές υπηρεσίες στους επισκέπτες παρά τις δυσκολίες, χρειάζεται όμως να το κάνουμε καλύτερο για να ξεπεράσουμε τον ανταγωνισμό. Πρέπει να βρούμε τρόπο να παρέχουμε κάτι καινούργιο, καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με τους γείτονές μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Σύντομα η πρόσληψη προσωπικού
Βέβαια για να προχωρήσει οποιαδήποτε εργασία εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης, θα πρέπει το χιονοδρομικό κέντρο να αποκτήσει προσωπικό εξαιτίας της πρόσφατης απόφασης ανάκλησης διορισμού, δεν διαθέτει.
Όπως είναι γνωστό, για την πρόσληψη προσωπικού στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, όμως οι επιτυχόντες ποτέ δεν προσελήφθησαν. Η απόφαση ανάκλησης έθεσε σε κίνδυνο ουσιαστικά την λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου την φετινή περίοδο και μάλιστα το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν διαμαρτυρίες από επιχειρήσεις της περιοχής.
Για το θέμα αυτό η διοικούσα επιτροπή του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου και ο βουλευτής του νομού Γρεβενών Θανάσης Χαντάβας, συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Υγείας, Διατροφής και Άθλησης Χρήστο Αηδόνη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή. Όλοι δήλωσαν πως η λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου θα διασφαλιστεί με κάθε τρόπο, ενώ πλέον το θέμα βρίσκεται στο υπουργείο Εσωτερικών.
Όπως σημείωσε ο κ. Παπαξάνθης, αναμένεται εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών που θα καθορίζει τον τρόπο πρόσληψης των επιτυχόντων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και στη συνέχεια θα εκδώσει νέα απόφαση πρόσληψής τους, ενώ παράλληλα έχει προωθήσει αίτημα έγκρισης πρόσληψης, οκτώ εποχικών χειριστών αναβατήρων.
«Εμείς θέλουμε να προσληφθούν και οι οκτώ εργαζόμενοι μαζί, και όχι σταδιακά όπως προβλέπει το υπουργείο Εσωτερικών. Σε κάθε περίπτωση όμως θα λειτουργήσει το χιονοδρομικό και άμεσα θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες», σημείωσε.
Η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών αναμένεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας και η διοικούσα επιτροπή εκτιμά ότι θα προλάβει την έναρξη της χειμερινής περιόδου ώστε όλα να είναι έτοιμα για την προσέλευση των φίλων του χειμερινού τουρισμού.

 

Πηγή: Εγημερίδα Ελευθερία

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker