Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΒάση ιδιωτικών ελικοπτέρων η Κόνιτσα

Βάση ιδιωτικών ελικοπτέρων η Κόνιτσα

Έναν εναλλακτικό τρόπο μεταφοράς, τόσο για επαγγελματικούς, όσο και για τουριστικούς αλλά και για λόγους υγείας προσφέρει η εταιρεία Heliteam Hellas, που δημιουργεί μια πρότυπη βάση για τα ελικόπτερά της στο ελικοδρόμιο της Κόνιτσας.
Πρόκειται για μια επιχειρηματική πρωτοβουλία μιας επιχείρησης στην οποία κύριοι εταίροι είναι ο Γερμανός πιλότος Πέτερ Τόμα και ο Ηπειρώτης στην καταγωγή Αθανάσιος Μίσσιος.
Η εταιρεία προσφέρει μεταξύ άλλων ευνοϊκούς όρους προσέγγισης για ενδοχώριες και εξωτερικές πτήσεις, παρέχοντας τη μεγαλύτερη δυνατή επαγγελματικότητα και ασφάλεια.
Η επιλογή της Ηπείρου και ειδικότερα της Κόνιτσας έγινε για συναισθηματικούς κυρίους λόγους, εξαιτίας της καταγωγής του κ. Μίσσιου από την περιοχή.
Ένας ακόμη βασικός λόγος είναι και το ότι όπως είπε ο κ. Μίσσιος η γεωμορφολογία της περιοχής είναι τέτοια που σε πολλές περιπτώσεις και ειδικότερα τους χειμερινούς μήνες απαιτείται η μεταφορά ατόμων από δυσπρόσιτες περιοχές ή ακόμη και τραυματιών.
Η εταιρεία με τα επτά ελικόπτερα και τους 14 πιλότους διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία, ώστε να εγγυάται ασφαλείς πτήσεις σε σύντομο χρόνο.
Ο κ. Μίσσιος αναφέρθηκε στο σκεπτικό της εταιρείας που σε πρώτη φάση θα διαθέτει δύο ελικόπτερα στην περιοχή.
«Η βάση μας θα είναι στην Κόνιτσα και ευελπιστούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταφέρουμε να μεταφέρουμε και την τεχνική βάση των ελικοπτέρων από την Θεσσαλονίκη», τόνισε ο κ. Μίσσιος που αναφέρθηκε πάντως και σε κάποιες καταγγελίες που διατυπώθηκαν προς την αστυνομία της Κόνιτσας και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
«Ορισμένοι ίσως φοβούνται για τα ύψη στα οποία πετούν τα ελικόπτερά μας. Εμείς όμως έχουμε καταγράψει τις περιοχές, ξέρουμε που υπάρχουν ευαίσθητες περιοχές, όπως τα εθνικά πάρκα, οι δρυμοί και τα άγρια ζώα και προσπαθούμε να τις αποφεύγουμε. Δε θέλουμε να επηρεάσουμε κανέναν, ούτε να έρθουμε σε αντίθεση με το νόμο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Προσιτό το κόστος
Η υπεύθυνη μάρκετινγκ της εταιρείας Ζανίν Κοτρώνη αναφέρθηκε στην τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας, που συμπεριλαμβάνει στους στόχους της και πτήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος.
«Ένα μέσο κόστος είναι περίπου 30 ευρώ για κάθε λεπτό πτήσης. Ωστόσο, προσανατολιζόμαστε και σε τουριστικές εκδρομές, σε διάφορους προορισμούς που θα διαρκούν περίπου 15 λεπτά με ένα κόστος 60 ευρώ το άτομο».
Ο συνιδιοκτήτης και ένας εκ των πιλότων της εταιρείας, με 26.000 ώρες πτήσης στο βιογραφικό του Πίτερ Τόμα αναφέρθηκε στις πρώτες εντυπώσεις από την περιοχή και δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την συνεργασία που υπάρχει από την πρώτη στιγμή με τη διοίκηση του αεροδρομίου των Ιωαννίνων, τα στελέχη της ΥΠΑ, και τον πύργο ελέγχου.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker