Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΤα δασαρχεία… σε χειμέρια νάρκη

Τα δασαρχεία… σε χειμέρια νάρκη

Κάποιοι θα πρέπει να αναλάβουν τις υπηρεσιακές, διοικητικές και πολιτικές ευθύνες για τον διαρκή… ύπνο των δασαρχείων στα κεφαλοχώρια του νομού. Ειδικά, στην Κόνιτσα και το Μέτσοβο, οι διευθύνσεις δείχνουν να κινούνται σε ρυθμούς υπερβολικά ράθυμους, να αποφεύγουν συγκρούσεις, να μην επιτελούν τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές τους και να συμμετέχουν σε παραβατικές ενέργειες ιδιωτών.

Έτσι, ο δασάρχης Κόνιτσας πέταξε προ τριών εβδομάδων με ελικόπτερο ιδιωτικής εταιρίας στον εθνικό δρυμό Βίου – Αώου (Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου) και προσγειώθηκε στο καταφύγιο της Αστράκας.

Στο Μέτσοβο, εργολάβος με εντολή της δημοτικής αρχής επιχείρησε να κόψει έλατα 35 ετών και το περιβαλλοντικό έγκλημα αποφεύχθηκε χάρη στην παρέμβαση των κατοίκων.
Το δασαρχείο του χωριού δεν ήταν σε θέση να δεχθεί ούτε καν τις καταγγελίες. Οι δύο αυτές περιπτώσεις προκαλούν ερωτηματικά για την επανίδρυση του κράτους. Καθώς οι υπηρεσίες –τα δασαρχεία εν προκειμένω- υπνώττουν, εξηγήσεις δεν δίνουν, λοξοκοιτούν τις παραβάσεις και αδιαφορούν για τις καταγγελίες. Καλά οι δασάρχες, αλλά οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους πώς επιτρέπουν να κουρελιάζεται στα μάτια της κοινωνίας η… επανίδρυση του κράτους και ο εμπνευστής της νυν πρωθυπουργός;

Πηγή: Ηπειρωτικός Αγών

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker