Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΚάδοι ανακύκλωσης στα σχολεία των Ιωαννίνων από το ΚΕΠ Κόνιτσας

Κάδοι ανακύκλωσης στα σχολεία των Ιωαννίνων από το ΚΕΠ Κόνιτσας

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας σε συνεργασία με το δήμο Ιωαννιτών ξεκινάει την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος για την ανακύκλωση.

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν δημοτικά σχολεία των Ιωαννίνων. Τα σχολεία που θα πάρουν μέρος είναι το 2ο Πειραματικό, τα 3ο , 7ο, 13ο, 16ο, 24ο, 26ο, 3ο Μαρμάρων και το νηπιαγωγείο Νεοχωρόπουλου.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε από πέρυσι, με τη συγκέντρωση των αιτήσεων σχολικών μονάδων, για την εγκατάσταση κάδων ανακύκλωσης στις αυλές τους.

Εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια του κέντρου της Κόνιτσας να ευαισθητοποιηθούν και να ενημερωθούν οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς για την ανακύκλωση, τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων και τη σωστή τους διαχείριση.

Ο δήμος Ιωαννιτών θα παρέχει τους μπλε κάδους της ανακύκλωσης χαρτιού στα σχολεία που εντάχθηκαν στο πιλοτικό πρόγραμμα, καθώς επίσης και θα περισυλλέγει το χαρτί. Η περισυλλογή και η αξιοποίηση βέβαια θα γίνει όταν προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη συνεργασία του Δήμου με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης και Αξιοποίησης.

Το κέντρο τονίζει τη σημασία της ύπαρξης του κάδου στα σχολεία, ξεχωριστά από τον κάδο της γειτονιάς, όπου οι μαθητές θα ανακυκλώνουν με το σωστό τρόπο, όπως θα έχουν διδαχτεί από τους δασκάλους τους. «Με την ανακύκλωση στα σχολεία τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετούν στους κάδους χαρτί σε πρώτη φάση από την καθημερινή τους δουλειά μέσα στην τάξη αλλά και που θα έχουν φέρει από το σπίτι τους και θα το έχουν ξεχωρίσει με τη βοήθεια των γονιών τους» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το κέντρο ευχαριστεί όλους όσους συνεργάστηκαν από το δήμο Ιωαννιτών, αλλά και τα σχολεία για την διαθεσιμότητα που επέδειξαν.


Πηγή: Ηπειρωτικός Αγών

 

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker