Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότητα10 θέσεις εργασίας 8μηνης διάρκειας σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα

10 θέσεις εργασίας 8μηνης διάρκειας σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα

Εντός των επόμενων ημερών οι προκηρύξεις για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στους δήμους

Νέες θέσεις εργασίας ανοίγονται στην Ήπειρο, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, μετά το μεγάλο διάστημα «ανομβρίας» που επέφερε η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, θέσεις απαραίτητες για να απασχοληθούν οι χιλιάδες άνεργοι, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης προκηρύξεων για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (διάρκειας 8 μηνών), ξεχωριστά από κάθε δήμο, μετά την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών.

Με την σχετική ΚΥΑ, ανάβει το «πράσινο φως» για τη σύναψη 4.703 συμβάσεων προσωπικού καθαριότητας πανελλαδικά, ενώ έχει ολοκληρωθεί και η κατανομή των θέσεων ανά δήμο και σύμφωνα με τα αιτήματα των κατά τόπους Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι θέσεις αφορούν κυρίως ειδικότητες Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, όπως: εργατών καθαριότητας, εργατών αποκομιδής, εργατών ύδρευσης, εργατών γενικών καθηκόντων, οδηγών απορριμματοφόρων, συνοδών απορριμματοφόρων, χειριστών σαρώθρων κ.ά.

Οι υποψήφιοι δεν χρειάζεται να διαθέτουν ιδιαίτερα προσόντα (εκτός αν πρόκειται για οδηγούς και χειριστές μηχανημάτων), όμως πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών. Καταλυτικό ρόλο στη διαδικασία επιλογής τους παίζουν κοινωνικά κριτήρια, όπως η ανεργία, η πολυτεκνία, η εμπειρία, ο βαθμός τίτλου σπουδών, τα ανήλικα τέκνα κλπ.

Το νέο προσωπικό θα απασχοληθεί σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των ΟΤΑ α' βαθμού, ενώ ο προϋπολογισμός των δήμων θα επιβαρυνθεί με 44.104.734 ευρώ, δαπάνη που θα καλυφθεί αποκλειστικά από ιδία έσοδα των δήμων.

Όσον αφορά στην Ήπειρο, εγκρίθηκαν 91 θέσεις, οι οποίες κατανέμονται σε διάφορους Δήμους των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας, ενώ 3 θέσεις «ανοίγουν» στο Σύνδεσμο Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.

Οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ.

Οι θέσεις στην Ήπειρο

- Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων: 4

- Δήμος Κόνιτσας: 10

- Δήμος Πωγωνίου: 5

- Δήμος Βορείων Τζουμέρκων: 5

- Δήμος Ζαγορίου: 5

- Δήμος Μετσόβου: 8

- Δήμος Ζίτσας: 10

- Σύνδεσμος Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων (ΣΥΛΙ): 3

- Δήμος Αρταίων: 4

- Δήμος Ηγουμενίτσας: 7

- Δήμος Φιλιατών: 4

- Δήμος Σουλίου: 7

- Δήμος Πρέβεζας: 5

- Δήμος Πάργας: 14

Πηγή: Πρωϊνά Νέα

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker