Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΑγωνία για την τύχη του 30 χρονου ορειβάτη - Συνεχής ενημέρωση

Αγωνία για την τύχη του 30 χρονου ορειβάτη - Συνεχής ενημέρωση

Ο 30χρονος, που είχε πάει για ορειβασία στην περιοχή μαζί με άλλους δύο φίλους του, πάτησε σε «κορνίζα», με αποτέλεσμα να υποχωρήσει το χιόνι και να βρεθεί στο κενό, από ύψος 400 μέτρων.

Το σημείο, που βρίσκεται απέναντι από το καταφύγιο της Τύμφης, πλησίον της κορυφής Γκαμήλα, είναι ιδιαίτερα απόκρημνο. Να σημειωθεί ότι επιχειρεί ελικόπτερο super puma για την προσπάθεια για απεγκλωβισμού του νεαρού ορειβάτη.

Ήδη έχει ενημερωθεί η Βάση Ετοιμότητας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (www.hrt.org.gr) στα Ιωάννινα και τα Παραρτήματα της Οργάνωσης στην Ηγουμενίτσα, τα Γρεβενά, τα Τρίκαλα και την Κοζάνη και βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, ώστε να συνδράμουν σε περίπτωση που χρειαστεί.

 

Νέα ενημέρωση 28.1.2013 17:25
Κατόπιν επικοινωνίας με τον υπεύθυνο αξιωματικό της ΕΜΑΚ στην περιοχή καθώς επίσης και με τη ΓΓΠΠ και το ΕΚΣΕΔ, μεταβαίνουν στην περιοχή 3 ομάδες της ΕΟΔ από Κοζάνη, Τρίκαλα και Θεσπρωτία με συνολικά 16 άτομα προς ενίσχυση των υπαρχόντων δυνάμεων της ΕΜΑΚ. Το ελικόπτερο τύπου Σουπερ Πούμα επιχείρησε χωρίς αποτέλεσμα να εντοπίσει το σημείο του ατυχήματος.

Πηγή: ΕΟΔ

Με κόκκινο τα πιθανότερα σημεία της πτώσης
Νέα ενημέρωση 29.1.2013 12:13

Άκαρπες, δυστυχώς, είναι μέχρι στιγμής οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του 30χρονου ορειβάτη που έπεσε χθες σε χαράδρα  400 μ. στην κορυφή «Λάπατος» στο όρος Τύμφη, στην περιοχή του Πάπιγκου

Άκαρπες οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του ορειβάτηΣήμερα το πρωί το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας έκανε νέες έρευνες στο σημείο, οι οποίες, όμως, δεν απέδωσαν καρπούς.
Το σημείο πτώσης του ορειβάτη είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, ακόμα και για τους ίδιους τους διασώστες, λόγω της μεγάλης ποσότητας χιονιού που έχει συσσωρευτεί σε «κορνίζες» (νοητό μπαλκόνι που δημιουργείται από πάγο στις κορυφές του βουνού εξαιτίας των ισχυρών ανέμων ) και υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή επιχειρούν 22 μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενώ θα ξεκινήσει σύντομα νέα έρευνα με ιδιωτικό ελικόπτερο σε συνεργασία με την ΕΟΔ.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Δ/ντή Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Αλέξη Λιάμο στο τηλέφωνο 6944 242315.

Πηγή: ΕΟΔ

 

Νέα ενημέρωση 29.1.2013 14:00

Στην αναζήτηση του 30χρονου, συμμετέχει και η ΕΟΔ Τρικάλων με 5μελή ομάδα έμπειρων ορειβατών

 

Νέα ενημέρωση 29.1.2013 14:24

Με ελικόπτερο της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ θα συνεχίσουν τις έρευνες οι ομάδες διάσωσης για τον εντοπισμό του 30χρονου ορειβάτη.

Το ελικόπτερο θα έρθει  στην περιοχή μας, μετά από πρωτοβουλία της Ομάδας Διάσωσης,προκειμένου να αντικαταστήσει το super puma της πολεμικής αεροπορίας το οποίο λόγω του όγκου του,δεν μπορούσε να κατέβει χαμηλά και προκαλούσε νέες χιονοστοιβάδες στην περιοχή,δυσκολεύοντας έτσι το έργο της έρευνας.

 

Νέα ενημέρωση 29.1.2013 20:30

Μια μικρή ελπίδα φάνηκε το απόγευμα όταν η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που ζητήθηκε η συνδρομή της, ενισχύοντας το σήμα της στην χαράδρα εντόπισε το κινητό τηλέφωνο του 30χρονου, που ήταν σε λειτουργία.

Πηγή: Εφημερίδα Έθνος

 

 

 

Νέα ενημέρωση 29.1.2013 21:10

Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από την κάμερα υψηλής ευκρίνειας του ελικοπτέρου της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ,  θα αναλυθούν από ειδικούς , μήπως και κατέγραψαν κάποιο στοιχείο που πέρασε απαρατήρητο από ανθρώπινο μάτι.

Τα σωστικά συνεργεία κατευθύνθηκαν στο καταφύγειο ,ώστε με το πρώτο φως της αυριανής ημέρας ,τρίτης κατά σειρά, να ξεκινήσουν εκ νέου οι έρευνες, με τον χρόνο όμως να μην αποτελεί πια σύμμαχος.

Αύριο καταφθάνουν ενισχύσεις και από τη Λάρισσα από την 8η ΕΜΑΚ για να ενταθούν ακόμη περισσότερο οι επίγειες έρευνες.

Πηγή: haberi.gr

 

 

 

 

Νέα ενημέρωση 30.1.2013 09:10

9:10 Με νεο ελικόπτερο συνεχίζουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 30χρονου ορειβάτη

 

 

Νέα ενημέρωση 30.1.2013 09:30

Είναι πολύ παράτολμο να επιχειρήσουμε προσέγγιση, είτε με κατέβασμα είτε με ανέβασμα.

Είναι άμεσος ο κίνδυνος χιονοστιβάδας, ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν στηρίγματα και δεσίματα.

Ο γκρεμός είναι μαχαίρι»,

Δηλώσεις  στο «Εθνος»  του  κ.Ηρακλή Λύρου, διοικητής της 5ης ΕΜΑΚ που συντονίζει τις έρευνες.

Το ελικόπτερο Super Puma έφτασε για δεύτερη μέρα στην περιοχή και έκανε χαμηλές πτήσεις «στα όρια του παράτολμου» σύμφωνα με τον κ. Λύρο, χωρίς να εντοπίσει κάποιο ίχνος του ορειβάτη

Πηγή: Εφημερίδα Έθνος

 

Νέα ενημέρωση 30.1.2013 10:30

Στις οκτώ παρά τέταρτο απογειώθηκε από τα Γιάννινα ο επιχειρηματίας, δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Χήτος ο οποίος μετέχει με το ελικόπτερό του εθελοντικά στην έρευνα. Η δυνατότητα που έχει να πετάξει σε πολύ χαμηλό ύψος έχει αναζωπυρώσει τις ελπίδες για τον εντοπισμό του 30χρονου που αγνοείται από το πρωί της Δευτέρας.

Ήδη ο Βασίλης Χήτος έχει κάνει τις πρώτες πτήσεις πάνω από τις απόκρημνες και δύσβατες χαράδρες της Τύμφης και οι έρευνες πλέον, μετά τα στοιχεία που προέκυψαν θα συνεχιστούν από τις επίγειες δυνάμεις της ΕΜΑΚ.

Πηγή: epiruspost.gr

 

Νέα ενημέρωση 30.1.2013 12:20

Έχει ήδη κληθεί και ειδική ομάδα διάσωσης από την Ελβετία, τα μέλη της οποίας αναμένεται σήμερα να βρίσκονται στην περιοχή.
Η δυσκολία της επιχείρησης είναι τεράστια, λόγω του απόκρημνου εδάφους σε συνδυασμό με την μεγάλη ποσότητα χιονιού που δυσκολεύει και κάνει εξαιρετικά επικίνδυνο και το παραμικρό βήμα.
Στην περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από τα Γιάννινα αλλά και από τη Θεσσαλονίκη, ενώ έχουν και τη βοήθεια τριών ομάδων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από Γιάννινα, Τρίκαλα, Θεσπρωτία και Κοζάνη με 15 περίπου άτομα.
Πηγή:Εφημερίδα Ελευθερια/epirusonline.gr

 

 

Νέα ενημέρωση 30.1.2013 13:10

Ο κ. Χήτος πέταξε νωρίς το πρωί στο σημείο, έχοντας μαζί του, ως πλήρωμα, έναν από τους δύο φίλους του νεαρού ορειβάτη.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, κατάφεραν να συγκεντρώσουν φωτογραφικό υλικό, έχοντας σοβαρές ενδείξεις για το ακριβές σημείο, στο οποίο βρίσκεται ο νεαρός.

Αυτή τη στιγμή εξετάζεται από την Πολιτική Προστασία το υλικό που προσκόμισε ο Β. Χήτος και οργανώνεται το σχέδιο καθόδου στο συγκεκριμένο σημείο.

Πηγή: haberi.gr

 

 

 

 

Νέα ενημέρωση 30.1.2013 16:30  Με πολλές επιφυλάξεις

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εντοπίστηκε (με βεβαιότητα 90%), από ελικόπτερο που πέταξε σήμερα το πρωί πολύ κοντά στη πλαγιά, ο αγνοούμενος ορειβάτης που είχε πτώση προχθές σε πλαγιά του Λάπατου.

Βρίσκεται μόλις 30μ. κάτω από το φρύδι της πλαγιάς (!!!) αλλά η πρόσβαση στο σημείο είναι δύσκολη, λόγω της τεράστιας κορνίζας.

Σήμερα το απόγευμα, αναμένεται super puma του στρατού, που από αέρος θα προσπαθήσει να κατεβάσει άνδρες της ΕΜΑΚ στο σημείο που πιθανολογείται ότι βρίσκεται ο αγνοούμενος.

Πηγή: anevenontas.gr

 

Νέα ενημέρωση 30.1.2013 17:11

Το super puma ξανα στην περιοχή

 

 


Νέα ενημέρωση 30.1.2013 21:00

Kαι νέα πτήση αύριο,  θα κάνει ο Β.Χήτος με το ιδιωτικό του ελικόπτερο για να εντοπίσει τον άτυχο νεαρό ορειβάτη  .Ο επιχειρηματίας θα επιχειρήσει και αύριο το πρωί στις 08:00 τονίζοντας  στον τηλεοπτικό σταθμό ΙΤV πως αύριο θα εξοπλιστούν με κάμερες υψηλής ευκρίνειας για να έχουν περισσότερα στοιχεία από τα πιθανά σημεία .Ο κος Χήτος διαφώνησε με την εκ νέου έλευση του SUPER PUMA και τόνισε ότι ενδεχομένως  δημιουργεί πρόβλημα με τον όγκο του και τα πτερύγια του ρίχνοντας περισσότερο χιόνι με αποτέλεσμα  να δυσκολεύει την ανεύρεση του ορειβάτη .

Πηγή: haberi.gr

 

Νέα ενημέρωση 30.1.2013 21:40

Πληροφορίες λοιπόν που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες περί εντοπισμού του νεαρού ορειβάτη από τα Γιάννινα, δεν επιβεβαιώνονται από την επίσημη έρευνα που διεξάγουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι ελπίδες εκ των πραγμάτων πλέον λιγοστεύουν. Οι επίγειες έρευνες είναι εξαιρετικά δύσκολες λόγω της μορφολογίας της περιοχής. Το πιο κρίσιμο είναι ότι δεν υπάρχουν σταθερά σημεία για να μπορέσουν να δεθούν οι άνδρες της ΕΜΑΚ ώστε να κατέβουν στη χαράδρα και να ερευνήσουν από κοντά την περιοχή.

Πηγή: .epiruspost.gr

 

 

 

Νέα ενημέρωση 30.1.2013 22:10

Παρότι το πρωί προέκυψαν μερικές ελπίδες για εντοπισμό του ορειβάτη και κλήθηκε άμεσα το σούπερ πούμα, τελικά δεν προέκυψε κάτι, για άλλη μια φορά.

Το πρωί, είχε πετάξει στην περιοχή ο επιχειρηματίας και δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Χήτος και είχε επισημάνει ένα σημείο, περί τα 50-60 μέτρα κάτω από την κορυφή, στην ΕΜΑΚ.

\Χθες το βράδυ αναμενόταν να φτάσουν στα Γιάννενα 4 διασώστες από την από την ελβετική διασωστική ομάδα «Air Zermatt», μετά από πρωτοβουλία της οικογένειας Λισγάρα. Οι ελβετοί διασώστες θα συμμετάσχουν σήμερα στις έρευνες μαζί με τους έλληνες διασώστες και την ΕΜΑΚ.

Πηγή: agon.gr

 

 

Νέα ενημέρωση 30.1.2013 23:10

Πηγή: Νέοι Αγώνες

 

 

Νέα ενημέρωση 31.1.2013 08:59

 

 

Νέα ενημέρωση 31.1.2013 10:00

Χθες το απόγευμα γύρω στις 4, επέστρεψε στα Γιάννενα το στρατιωτικό ελικόπτερο σούπερ πούμα μετά από αίτημα των τοπικών αρχών, για να ερευνήσει μια περιοχή του γκρεμού σε βάθος 70 μέτρων περίπου από το σημείο που εκτιμάται ότι έπεσε ο ορειβάτης. Στο ελικόπτερο επέβαινε και ένας από τους δύο φίλους του ορειβάτη που ήταν μαζί του τη Δευτέρα. Ωστόσο, οι έρευνες ολοκληρώθηκαν άκαρπες αργότερα, καθώς το ελικόπτερο δεν βρήκε κάτι με τις θερμικές κάμερες.

Πηγή: Ηπειρωτικός Αγών

 

 

 

Νέα ενημέρωση 31.1.2013 11:50

 

 


Πηγή: ΕΟΔ

 

Ανακοίνωση της της AIR ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ για τις έρευνες του αγνοούμενου ορειβάτη

 

 

Ανακοίνωση της Ελβετικής Ομάδας Διάσωσης

 

 

Νέα ενημέρωση 31.1.2013 16:50

Εντοπίστηκε πριν από λίγο από ιδιωτικό ελικόπτερο και τους Ελβετούς διασώστες της Air Zermatt η σωρός του ορειβάτη που αγνοούνταν από τη Δευτέρα στο Πάπιγκο.

Το πτώμα του άτυχου ορειβάτη βρέθηκε βαθιά στη χαράδρα στην οποία έπεσε.

Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια περισυλλογής της σωρού από το ελικόπτερο και τους Ελβετούς
διασώστες, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Δ/ντή Επιχειρήσεων της Ελληνικής
Ομάδας Διάσωσης , Αλέξη Λιάμο στο τηλέφωνο 6944 242315.

Πηγή: ΕΟΔ

 

 

 

Νέα ενημέρωση 31.1.2013 17:20

Μετά από έρευνες τεσσάρων ημερών εντοπίστηκε νεκρός σε απόσταση πεντακοσίων μέτρων από το σημείο της πτώσης.

Ήδη οι Ελβετοί, με μία εντυπωσιακή επιχείρηση ανέσυρε τη σορό του τριαντάχρονου, η οποία μεταφέρθηκε με το ελικόπτερο του Βασίλη Χήτου στο Πάπιγκο.

Ο άτυχος νέος είχε χτυπήσει στο κεφάλι και εκτιμάται ότι ο θάνατός του ήταν ακαριαίος

Πηγή: epiruspost.gr

 

 

 

Βίντεο με τις δραστηριότητες της Ελβετικής "Air Zermatt"

 

 

 

 

Ανακοίνωση της Air Zermatt AG για τον εντοπισμό και την ανάσυρση του άτυχου ορειβάτη

Mount Gamila: Verunglückter Alpinist tot geborgen

Soeben traf die Meldung von Pilot Robi Andenmatten ein, dass man den verunglückten Alpinisten bergen konnte. Er hatte sich bei dem Absturz tödlich verletzt.

Der Alpinist war durch eine gebrochene Schneewähe in die Tiefe gestürzt. Er konnte am Fusse eines Couloir in einer Lawine gesichtet werden. Robi Andenmatten gelang es mit dem Helikopter die Rettungsspezialisten an der Unfallstelle absetzen, um den Verunglückten zu bergen und auszufliegen.

 

Το εληκόπτερο του Βασίλη Χήτου που πραγματοποίησε τον εντοπισμό και την ανάσυρση του ορειβάτη (Πηγή: Air Zermatt AG)

 

 

Ο έμπειρος πιλότος Robert Andenmatten που συμμετείχε στον εντοπισμό και την ανάσυρση του ορειβάτη (Πηγή: Air Zermatt AG)

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker