Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΠάει για δημοπράτηση η μελέτη του δρόμου Καλπάκι-Κόνιτσα

Πάει για δημοπράτηση η μελέτη του δρόμου Καλπάκι-Κόνιτσα

Στη βελτίωση του δρόμου σύνδεσης της με την Ιόνια οδό, όταν αυτή θα φτάσει στο Καλπάκι και με την Εγνατία οδό στα Γιάννινα, ελπίζει πλέον η περιοχή της Κόνιτσας. Το έργο που είχε ...ξεχαστεί από το 2009, έρχεται ξανά στο προσκήνιο μετά την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών Σταύρου Καλογιάννη να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την ανάθεση της σχετικής μελέτης. Ικανοποίηση από την εξέλιξη και ευχαριστίες προς τον υπουργό εκφράζει ο δήμαρχος Παναγιώτης Γαργάλας, καλώντας τον να μεριμνήσει και για την βελτίωση του εθνικού δρόμου από Κόνιτσα προς Κοζάνη, ώστε να συνδεθεί η περιοχή με την Εγνατία.

Πρόκειται για το τμήμα εθνικού δρόμου Ιωαννίνων-Κοζάνης, μήκους περίπου 30 χιλιομέτρων, από Καλπάκι μέχρι Κόνιτσα για τη μελέτη του οποίου έχουν εγκριθεί τον περασμένο Νοέμβριο 2 εκ. ευρώ και προ 15νθημέρου ο κ. Καλογιάννης ενέκρινε τις διαδικασίες ανάθεσης της μελέτης. Αν και δεν πρόκειται για νέο δρόμο, αλλά για βελτίωση του υφιστάμενου με πολλές στροφές και γεωμετρικά χαρακτηριστικά που σε ορισμένα σημεία παραπέμπουν σε επαρχιακό δρόμο, η παρέμβαση θα μειώσει τα προβλήματα και την επικινδυνότητά του.

Ήταν η μελέτη που η κυβέρνηση της ΝΔ το 2009,δηλαδή το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ (με υφυπουργό τον κ. Καλογιάννη) είχε προτείνει, αλλά στην συνέχεια δεν εντάχθηκε για χρηματοδότηση, όπως προκύπτει από την «αλληλογραφία» και αντιπαράθεση εντός και εκτός βουλής του κ. Καλογιάννη με τον υφυπουργό Υποδομών στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ Γ. Μαγκριώτη. Έτσι, τρία χρόνια μετά, τον περασμένο Νοέμβριο ο κ. Καλογιάννης υπέγραψε απόφαση για το χαρακτηρισμό ως έργων «Εθνικού Επιπέδου», των έργων οδοποιίας της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης, στο τμήμα Καλπάκι – Κόνιτσα, την έγκριση διάθεσης πίστωσης ποσού 2.000.000 ευρώ και την έγκριση ανάθεσης της μελέτης με τίτλο: «Μελέτη βελτίωσης του τμήματος Καλπάκι – Κόνιτσα της Ε.Ο Ιωαννίνων – Κοζάνης» που θα ανατεθεί κατόπιν διαγωνισμού. Περίπου 2,5 μήνες μετά ο κ. Καλογιάννης ενέκρινε τη διαδικασία ανάθεσης της μελέτης, δηλαδή τη διενέργεια του διαγωνισμού και ενημέρωσε το δήμο Κόνιτσας.

Σε δήλωση του ο δήμαρχος Κόνιτσας Παναγιώτης Γαργάλας αναφέρει:

«Με θερμές ευχαριστίες και ικανοποίηση υποδεχθήκαμε, την με αριθμ. ΔΜΕΟ/ΟΙΚ/97/11/1/2013 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Σταύρου Καλογιάννη, για την έγκριση των διαδικασιών ανάθεσης -εκπόνησης μελέτης του έργου «Μελέτη βελτίωσης του τμήματος Καλπάκι –Κόνιτσα της Ε.Ο. Ιωαννίνων –Κοζάνης», προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ. Είναι μια σημαντική απόφαση που συντείνει στην υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού, για την άρση της γεωγραφικής και οδικής απομόνωσης της περιοχής μας, με την αναβάθμιση του οδικού άξονα που θα συνδέει την Ιόνια Οδό από την περιοχή του Καλπακίου με την Εγνατία Οδό στη Δυτική Μακεδονία διασχίζοντας την περιοχή μας. Παρακαλούμε τον κ. Υπουργό να προχωρήσει άμεσα και στην επέκταση της βελτίωσης του ανωτέρω Οδικού Άξονα και ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

 

Πηγή:Νεοι Αγώνες Ηπείρου

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker