Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΚαταργείται το αστυνομικό τμήμα Πυρσόγιαννης

Καταργείται το αστυνομικό τμήμα Πυρσόγιαννης

Το σχέδιο παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου (21/11/2015) από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τον Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο της Αστυνομίας στην Ήπειρο στο νομό Ιωαννίνων καταργούνται τα Αστυνομικά Τμήματα Κατσικά και Πυρσόγιαννης ενώ συγχωνεύεται το τμήμα τροχαίας με το αστυνομικό τμήμα Μετσόβου.
 

Το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου θα μεταφερθεί στο Καλπάκι ενώ ουσιαστικός κερδισμένος είναι ο Δήμος Δωδώνης καθώς είναι ο μοναδικός όπου ιδρύεται νέο Αστυνομικό Τμήμα με έδρα την Τύρια.

Το σχέδιο λοιπόν προβλέπει συνολικά οκτώ αστυνομικά τμήματα: Ιωαννίνων, Βορείων Τζουμέρκων με έδρα στα Πράμαντα, Δωδώνης, Ζαγορίου καθώς έτσι μετονομάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων, Ζίτσας, Κόνιτσας, Μετσόβου, και Καλπακίου ή Πωγωνίου. Το όνομα του τελευταίου θα οριστικοποιηθεί με βάση και τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας.

Ιδρύεται Άμεση Δράση στα Γιάννινα ενώ το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, όπως και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θα υπάγεται διοικητικά στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας.

Στα τμήματα που καταργούνται προβλέπεται να υπάρχει ο τοπικός αστυνόμος.

 

 

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker