Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΕπίσκεψη της ΚΝΕ στο μνημείο του ΔΣΕ στη Λυκόρραχη

Επίσκεψη της ΚΝΕ στο μνημείο του ΔΣΕ στη Λυκόρραχη

Share

Στα πλαίσια του 26ου Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου της ΚΝΕ στα Γιάννενα.

Σημαντική πλευρά των Αντιιμπεριαλιστικών Διημέρων της ΚΝΕ είναι η επαφή και η γνωριμία των μελών και των φίλων της Οργάνωσης με τις μεγάλες στιγμές της ταξικής πάλης στη χώρα μας κατά τον 20ό αιώνα, της πραγματικής Ιστορίας του τόπου μας, του επαναστατικού - λαϊκού κινήματος.

Πλευρές των παραπάνω αναδείχθηκαν κατά την επίσκεψη των κατασκηνωτών του φετινού Διημέρου στη Λυκόρραχη της Κόνιτσας, εκεί όπου το 2006 το ΚΚΕ έστησε μνημείο -  σύμβολο για τον ηρωικό αγώνα και το μεγαλείο των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ. Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ πορεύτηκαν βροντοφωνάζοντας: «Οι μαχητές του Γράμμου δε λύγισαν πότε, δόξα και τιμή στον ΔΣΕ»

Με επίκεντρο το μνημείο, τούς κατασκηνωτές ξενάγησε ο Θανάσης Λεκάτης, δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη». Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το συγκεκριμένο μνημείο βρίσκεται στο μέρος που ήταν το μεγαλύτερο κομμάτι της Ελεύθερης Ελλάδας, ενώ τόνισε ότι η αρχιτεκτονική κατασκευή του μνημείου είναι τέτοια ώστε να «κοιτά» προς τα μέρη όπου το 1948 ήταν η έδρα του αρχηγείου του ΔΣΕ, η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ και της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης.

Οι νέοι και οι νέες αγνάντεψαν με δέος και συγκίνηση τις απέναντι βουνοκορφές όπου έγιναν κάποιες από τις πιο σπουδαίες και άφθαστου ηρωισμού μάχες του ΔΣΕ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη μεγάλη μάχη του Γραμμου. Ξεχωριστή στιγμή ήταν όταν οι νέοι και οι νέες περιηγήθηκαν, μπήκαν μέσα και περπάτησαν στο πολυβολείο του ΔΣΕ,  που είναι δίπλα στο μνημείο.

 

Πηγή: Ριζοσπάστης

Σας αρέσει η σελίδα μας στο facebook

Τελευταίες Ειδήσεις

 

Ράδιο e-konitsa.gr

Loading radio ...

Ακούστε

radio online

Δείτε ζωντανά τον καιρό στην Κόνιτσα

Ακούστε

radio online

Pagemaker