Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότητα100 κιλά χασίς και 4 Καλάσνικοφ, κατασχέθηκαν στο Μπουραζάνι Κόνιτσας

100 κιλά χασίς και 4 Καλάσνικοφ, κατασχέθηκαν στο Μπουραζάνι Κόνιτσας

Ανθεί το έγκλημα στα σύνορα
• Τις διαστάσεις του προβλήματος ανέδειξε ο εντοπισμός μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών και τεσσάρων Καλάσνικοφ

Όπλα και ναρκωτικά που διέρχονται καθημερινά τα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας, αναδεικνύουν την έκταση που έχει λάβει το διασυνοριακό έγκλημα, πλήττοντας ιδιαίτερα την παραμεθόριο περιοχή της Ηπείρου.
Τελευταίο περιστατικό ήταν ο εντοπισμός, το πρωί της Πέμπτης 108 κιλών ακατέργαστης κάνναβης και τεσσάρων πυροβόλων όπλων τύπου Καλάσνικοφ.
Ο δράστης της μεταφοράς αναζητείται από τις αρχές που συνεχίζουν τις έρευνες, έχοντας αρκετά στοιχεία στη διάθεσή τους.
Το περιστατικό αυτό επαναφέρει στην επιφάνεια τον «πόλεμο» στα σύνορα των δύο χωρών με τους συνοριακούς αστυνομικούς, αστυφύλακες πλέον, να έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με καλά οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών και όπλων.
Είναι γνωστό πως τα σύνορα είναι διάτρητα σε αρκετά σημεία και για να είναι εφικτή η αντιμετώπιση των κυκλωμάτων, θα πρέπει να υπάρχει κινητοποίηση και των αλβανικών αστυνομικών αρχών, στο πλαίσιο της διασυνοριακής συνεργασίας που δυστυχώς φαίνεται πως παραμένει μόνο στα χαρτιά.
Την ανάγκη να δείξουν οι αλβανικές αρχές την ίδια ευαισθησία στην καταπολέμηση του εγκλήματος επισήμανε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων, Ταξίαρχος Θεοχάρης Αγόρης, με αφορμή την επιτυχία των αστυνομικών αρχών της περιοχής.
Το χρονικό του εντοπισμού
Στις 7 το πρωί της Πέμπτης, οι συνοριακοί φύλακες του Τμήματος Κόνιτσας εντόπισαν ένα ύποπτο όχημα που κινούνταν στην επαρχιακή οδό Μπουραζανίου – Αετόπετρας και το έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.
Ο οδηγός του οχήματος αντιληφθείς  την παρουσία του περιπολικού, πραγματοποίησε αναστροφή και αποχώρησε. Μετά από έρευνα στον χώρο αναστροφής του ανωτέρω οχήματος, βρέθηκαν τέσσερις σάκοι που περιείχαν τα ναρκωτικά, τέσσερα πυροβόλα όπλα τύπου Καλάσνικοφ, τα δύο εξ αυτών με ξιφολόγχες, τέσσερις γεμιστήρες και 116 φυσίγγια, έτοιμα προς φόρτωση.
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με Συνοριακούς Φύλακες αναζήτησαν το εν λόγω όχημα, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο ξενοδοχείο Μπουραζάνι Κόνιτσας, ωστόσο ο δράστης είχε γίνει «καπνός».
Οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν την ιδιοκτήτρια του οχήματος, η οποία διαμένει στην Αθήνα και πιθανότατα το αυτοκίνητο να χρησιμοποιήθηκε από συγγενικό της ή γνωστό πρόσωπο εν αγνοία της.
Πάντως οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση έχουν δει το πρόσωπο του δράστη, ενώ στο όχημα βρέθηκαν και αποτυπώματα. «Μπορεί να έχει διαφύγει το αυτόφωρο, ωστόσο η Δικαιοσύνη λειτουργεί και ούτε οι έρευνες πρόκειται να σταματήσουν. Θα φτάσουμε μέχρι τέλους σε αυτή την υπόθεση», σημείωσε ο κ. Αγόρης.
Πιθανολογείται πως τα ναρκωτικά και τα όπλα προορίζονταν για τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.
Τα ναρκωτικά, τα όπλα, τα φυσίγγια, οι γεμιστήρες και το όχημα κατασχέθηκαν από το Τ.Δ.Ν. Ιωαννίνων, που διενεργεί την προανάκριση.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker