Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΜελέτες από όλες τις ΤΕΔΚ στο προγραμμα «Θησέας»

Μελέτες από όλες τις ΤΕΔΚ στο προγραμμα «Θησέας»

Το τελικό ποσό για κατανομή  ήταν 1,2 εκ. ευρώ. «Από ότι διαφάνηκε στην Επιτροπή, δήλωσε ο ΓΓΠΗ,  οι ΤΕΔΚ είχαν συμφωνήσει ουσιαστικά να κατανείμουν με γεωγραφικά κριτήρια το ποσό αυτό. Η Επιτροπή, τόνισε,  υιοθέτησε την από κοινού υποβαλλόμενη πρόταση και ένα ποσό 750.000 ευρώ να διατεθεί σε μελέτες για λογαριασμό των ΟΤΑ των ΤΕΔΚ Ν. Ιωαννίνων, ενώ το ποσό των 450.000 ευρώ διανέμεται στους υπόλοιπους νομούς, όπου 320.000 ευρώ είναι κοινές δράσεις των τριών ΤΕΔΚ».

Στη συνεδρίαση ο αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Ιωαννίνων Αχιλλέας Σίντος παρουσίασε τις 4 μελέτες που επέλεξε η ΤΕΔΚ (χωρίς συνεδρίαση πάντως...)και οι οποίες αφορούν τα παρακάτω έργα:

- Διάνοιξη  νέου δρόμου  για τη σύνδεση, μέσω της οδού   Σάββα Νικολάτου και της εθνικής οδού,  της οδού Κενάν Μεσσαρέ με την παράκαμψη. Επικεφαλής είναι ο δήμος Ιωαννιτών και μετέχουν οι Δήμοι Ανατολής και Μπιζανίου και ο το ποσό που ζητήθηκε 180.000 ευρώ.
- Δίκτυο ύδρευσης των Δήμων Δωδώνης και Σελλών με 120.000 ευρώ.
- Ανάδειξη της λαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς, με εταίρους τους Δήμους Ανατολής, Κόνιτσας και Εκάλης, με 320.000 ευρώ.
- Ανάδειξη  φυσιολατρικών διαδρομών γύρω από  τη Μονή Παλιουρής, με εταίρους τους Δήμους Ευρυμενών και Μολοσσών και ποσό 100.000 ευρώ.

Οι  άλλες τρεις ΤΕΔΚ, Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας δια των προέδρων τους κατέθεσαν κοινή πρόταση με το μεγαλύτερο ποσό να αφορά μελέτες για έργα πολιτισμού, τουριστικής προβολής και κάποια υποδομών.


Πηγή: Νέοι Αγώνες Ηπείρου

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker