Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΑναξιοποίητες παραμένουν οι ιαματικές πηγές της Ηπείρου!

Αναξιοποίητες παραμένουν οι ιαματικές πηγές της Ηπείρου!

Τρεις από τις 20 λειτουργούν κάπως οργανωμένα...


Οι πολλές και ποιοτικές ιαματικές πηγές στην Ήπειρο, παραμένουν ανεκμετάλλευτες, παρ’ ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν σημαντικά την τοπική οικονομία, τονίζεται  στα συμπεράσματα μελέτης του Δικτύου Δήμων και Κοινοτήτων με ιαματικές πηγές.
Ενώ στην Ήπειρο οι αναξιοποίητες ιαματικές πηγές ανέρχονται γύρω στις 20, σε ολόκληρη την Ελλάδα φθάνουν τις 700!
Στην Ήπειρο τρεις ουσιαστικά ιαματικές πηγές λειτουργούν σχετικά οργανωμένα. Του Αμαράντου και Καβασίλων Κόνιτσας και αυτές του Χανόπουλου Άρτας.
Στην Θεσπρωτία δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια για την ανάδειξη των ιαματικών πηγών που υπάρχουν εκεί, ενώ στην Πρέβεζα δεν φαίνεται να προχωρά το έργο της επέκτασης και του εκσυγχρονισμού των παλαιών λουτρών.
Αν και το νερό των ιαματικών πηγών της Ηπείρου είναι πλούσιο σε ωφέλιμα για την ανθρώπινη υγεία συστατικά, εντούτοις απουσιάζει ο συστηματικός σχεδιασμός για την λειτουργία τους.
Ο θεραπευτικός τουρισμός δεν είναι καθόλου ανεπτυγμένος στην Ήπειρο, ενώ ο τομέας αυτός θα μπορούσε, με τον κατάλληλο σχεδιασμό, να αποτελέσει ένα νέο ανεύρυσμα για την οικονομία της περιοχής μας.
Και αυτό σε μια εποχή που ο τουρισμός στην Ήπειρο και λόγω γενικής κρίσης παρουσιάζει πτώση και αναζητούνται τρόποι ανάκαμψής του. Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΚΑΜ στην Ήπειρο παίρνουν, μετά από κλήρωση, Δελτία Θεραπευτικού Τουρισμού για άλλες περιοχές της Ελλάδας, που όμως είναι λίγα και όχι με τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχουν τα λουτρά της Ηπείρου.
Αποστέλλονται στην περιοχή μας ελάχιστα Δελτία Θεραπευτικού τουρισμού και ποιος να τα πρωτοπάρει;
Το Πρόγραμμα Θεραπευτικού Τουρισμού  αφορά στην περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου κάθε έτους.

Πηγή: ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker