Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΕκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Η 21η Μαρτίου, πρώτη ημέρα της άνοιξης, ήδη από το 1973, έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε. ως Παγκόσμια γιορτή για το Δάσος και τη Δασοπονία.Σκοπός αυτής της γιορτής είναι να πληροφορηθούν και να κατανοήσουν οι άνθρωποι τη σπουδαιότητα, τη χρησιμότητα και την τεράστια σημασία, αξία και προσφορά του δάσους στη ζωή τους, αλλά και να συνειδητοποιήσουν ποιος είναι ο ρόλος που οι ίδιοι καλούνται – και οφείλουν – να αναλάβουν για την προστασία των δασών.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας (21η Μαρτίου) από τη Δ/νση Δασών Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθούν από τις Δασικές Υπηρεσίες του Νομού Ιωαννίνων (Δασαρχεία Ιωαννίνων, Κόνιτσας και Μετσόβου) οι παρακάτω εκδηλώσεις :

1. Διανομή δασικού φυτευτικού υλικού στην κεντρική πλατεία της πόλης των Ιωαννίνων καθώς και στην πλατεία της πόλης της Κόνιτσας το Σάββατο 21 Μαρτίου και στην πόλη του Μετσόβου την Παρασκευή 20 Μαρτίου και από ώρα 10.00.

2. Διανομή έντυπου πληροφοριακού υλικού στα  Σχολεία  της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης  κ.λ.π. για τον πολυσήμαντο ρόλο των Δασών στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου και για την ανάγκη προστασίας τους.

Πηγή: Περιφέρεια Ηπείρου

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker