Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΗ Ιόνια οδός και προς Κόνιτσα

Η Ιόνια οδός και προς Κόνιτσα

Πίστωση 2 εκ. ευρώ εγκρίθηκε από το αρμόδιο υπουργείο για τη εκπόνηση της μελέτης του οδικού άξονα Καλπάκι-Κόνιτσα, ως συνέχεια της Ιόνιας οδού, ώστε να συνδεθεί και η ακριτική Κόνιτσα με τον αυτοκινητόδρομο.


Την θετικότατη αυτή εξέλιξη μετέφερε χθες με ανακοίνωση του ο δήμαρχος Κόνιτσας Χαράλαμπος Εξάρχου, ευχαριστώντας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, αλλά και τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Στ. Καλογιάννη και τον Περιφερειάρχη για τη συνδρομή τους.




Η μελέτη αυτή έρχεται να δώσει ελπίδες ότι η Ιόνια οδός δεν θα σταματά στο Καλπάκι, όπου ουσιαστικά καταλήγει το τμήμα από Πεδινή μέχρι Κακαβιά,(η μελέτη του οποίου βρίσκεται στο τελικό στάδιο) αλλά θα ...διακλαδώνεται και προς την Κόνιτσα, αφού η σημερινή εθνική οδός δεν είναι δρόμος που μπορεί να συνδέσει με ασφάλεια και γρήγορα την περιοχή με τους αυτοκινητοδρόμους.

«Μετά από συντονισμένες προσπάθειες δυο ετών ένα όνειρο, μια φαντασία, γίνεται πραγματικότητα για το σύνολο των Κονιτσιωτών και όχι μόνο», τονίζει ο δήμαρχος και πάει δυο χρόνια πίσω:  «Όλα ξεκίνησαν το Πάσχα του 2007. Η ταυτόχρονη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και του Πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή για να γιορτάσουν το Πάσχα στην ακριτική Κόνιτσα, έδωσε την καλύτερη ευκαιρία στον 3 μηνών Δήμαρχο Χαράλαμπο Εξάρχου να ζητήσει και να απαιτήσει από τους υψηλούς καλεσμένους όπως η Ιόνια οδός φτάσει και ξεπεράσει την Κόνιτσα».

Εγκρίθηκε, σύμφωνα με τον κ. Εξάρχου,  πίστωση 2.000.000 Ευρώ από το αρμόδιο υπουργείο και αναμένεται η δημοπράτηση του έργου για την σύνταξη μελέτης επέκτασης της Ιόνιας Οδού από Καλπάκι-ΚΟΝΓΓΣΑ.

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας, πιστεύοντας, όπως αναφέρει,  ότι διερμηνεύει τα αισθήματα όλων των Κονιτσιωτών  ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στην επίτευξη αυτού του γιγαντιαίου στόχου.

«Ευχαριστώ Θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Πρωθυπουργό που από την πρώτη στιγμή συμφώνησαν στην αναγκαιότητα αυτού του έργου.

Νοιώθω υπερήφανος που την βουλή και την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο συντοπίτης μας υφυπουργός Δημοσίων Έργων κ. Σταύρος Καλογιάννης, ο οποίος μεθοδικά και ήρεμα φρόντισε τα μέγιστα να γίνει πράξη το όνειρο όλων των Κονιτσιωτών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ δικαιούται και το αξίζει από όλους μας ένας πολύ καλός φίλος της Κόνιτσας, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου κ. Πανοζάχος που προσπάθησε και βοήθησε πολύ να πραγματοποιηθεί αυτό το μεγάλο Έργο».

Καταλήγοντας ο δήμαρχος σημειώνει: «Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Αρκεί να μείνουμε ξάγρυπνοι μέχρι την ολοκλήρωση του».

Πηγή: Νέοι Αγώνες Ηπείρου









Η Ιόνια ανοίγει το δρόμο της ανάπτυξης στην Κόνιτσα!
ΧΑΡ. ΕΞΑΡΧΟΥ: Το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων 50 χρόνων για την περιοχή


Ο δρόμος που θα οδηγήσει την ακριτική περιοχή της Κόνιτσας σε μια νέα εποχή περαιτέρω ανάπτυξης και προόδου, απαγκιστρώνοντάς την από όλα εκείνα τα εμπόδια που μέχρι σήμερα έκαναν δύσκολη αυτή την πορεία, ανοίγει μέσω της Ιόνιας Οδού. Ενός οδικού άξονα ιδιαίτερης σπουδαιότητας για ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα, καθώς αναμένεται, σε συνδυασμό με την Εγνατία που ολοκληρώνεται και την αρτηρία Ε65, να συμβάλλει καθοριστικά στην άρση της απομόνωσής της, φέρνοντάς την πιο κοντά με την υπόλοιπη χώρα.
Για το μέλλον της ιστορικής κωμόπολης, καθοριστικής σημασίας βήμα αποτελεί η πρόσφατη απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ με την οποία δρομολογείται η σύνδεσή της με την Ιόνια Οδό, μέσω της κατασκευής άξονα που θα ξεκινάει από το Καλπάκι και θα φτάνει ως την Κόνιτσα.
Έτσι, δικαιώνονται κατά τον καλύτερο τρόπο οι προσπάθειες που κατέβαλλε τα τελευταία τρία περίπου χρόνια ο δήμαρχος Κόνιτσας κ. Χαράλαμπος Εξάρχου, για τη σύνδεση της περιοχής με το νέο άξονα και φυσικά ικανοποιείται το όραμα του συνόλου των Κονιτσιωτών, που βλέπουν στην εν λόγω σύνδεση μια σημαντική ευκαιρία για να αλλάξει η μοίρα του τόπου τους.
Η προσπάθεια για σύνδεση της Κόνιτσας με την Ιόνια Οδό ξεκίνησε το Πάσχα του 2007, όταν το αίτημα τέθηκε για πρώτη φορά από τον κ. Εξάρχου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή που βρέθηκαν ταυτόχρονα στην ακριτική κωμόπολη για τις γιορτές.
Ο Δήμαρχος Κόνιτσας είχε χαρακτηρίσει τότε το έργο ως «δίκαιο όνειρο των Κονιτσιωτών» κάνοντας παράλληλα λόγο για ευκαιρία ώστε, με τις θετικές συνθήκες που θα δημιουργηθούν, η περιοχή του να απαγκιστρωθεί από την υπανάπτυξη και να μπει στο δρόμο της ευημερίας και της προόδου.
Η σύνδεση με την Ιόνια Οδό παίρνει σάρκα και οστά με την πρόσφατη απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ, το οποίο τελικά ενέκρινε πίστωση ύψους 2.000.000 ευρώ για την υλοποίηση του έργου. Σύντομα μάλιστα αναμένεται η δημοπράτηση του άξονα, μήκους 14 περίπου χιλιομέτρων ο οποίος θα συνδέσει την Κόνιτσα με την Ιόνια στο Καλπάκι.
Ο κ. Εξάρχου, μιλώντας για το θέμα στον «Π.Λ.» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σημαντική αυτή εξέλιξη, χαρακτηρίζοντας την σύνδεση με την Ιόνια ως «το μεγαλύτερο ίσως έργο των τελευταίων 50 χρόνων για την περιοχή»!
Παράλληλα, εξέφρασε, διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Κονιτσιωτών, τις θερμές ευχαριστίες του τόσο προς τον Κάρολο Παπούλια και τον Κώστα Καραμανλή, που από την πρώτη στιγμή συμφώνησαν για την αναγκαιότητα του έργου, όσο και προς τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Σταύρο Καλογιάννη και τον Γ.Γ.Π.Η. Δημήτρη Πανοζάχο, οι οποίοι επίσης συνέβαλαν σημαντικά στην ευόδωση του εν λόγω σκοπού. Απώτερος στόχος της Δημοτικής Αρχής, όπως τόνισε, είναι η Κόνιτσα να μεταβληθεί τελικά σε έναν Δήμο – πρότυπο, που θα αποτελέσει στο μέλλον ένα δημοφιλές και ξεχωριστό ορεινό τουριστικό θέρετρο.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ιόνια Οδός θα συνδέσει κάθετα ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα ξεκινώντας από την Καλαμάτα και φτάνοντας ως την Κακαβιά, στα Ελληνο – Αλβανικά σύνορα. Προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε έξι περίπου χρόνια και θα παραδίδεται τμηματικά προς χρήση. Το βόρειο τμήμα της από το Αντίρριο ως την Κακαβιά, έχει μήκος 262 χιλιόμετρα και ήδη τα πρώτα έργα που αφορούν τις παρακάμψεις Αγρινίου, Άρτας και Φιλιππιάδας, έχουν ξεκινήσει.
Η κυβέρνηση αισιοδοξεί πως με την ολοκλήρωσή της η εν λόγω αρτηρία θα προσελκύσει νέες επενδύσεις στην Ήπειρο, για ορισμένες εκ των οποίων υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλει ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Πηγή: Πρωινός Λόγος





Πραγματικότητα το όνειρο για την ακριτική επαρχία: ΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ!

Ευχαριστίες Χαρ. Εξάρχου σε Κάρ. Παπούλια, Στ. Καλογιάννη και Δ. Πανοζάχο

Ένα όνειρο για τους κατοίκους της Κόνιτσας και της ευρύτερης περιοχής φαίνεται πως παίρνει σάρκα και οστά. Ο λόγος για την επέκταση της Ιόνιας Οδού στην ακριτική Κόνιτσα, ένα έργο κρυφού πόθου του Δημάρχου Χαράλαμπου Εξάρχου ο οποίος από το Πάσχα του 2007 έθεσε το αίτημα τόσο στον πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και στον Πρωθυπουργό. Έτσι - σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κόνιτσας:

«Εγκρίθηκε πίστωση 2,000.000 Ευρώ από το αρμόδιο υπουργεία και αναμένεται η δημοπράτηση του έργου για την σύνταξη μελέτης επέκτασης της Ιόνιας Οδού από Καλπάκι-ΚΟΝΙΤΣΑ.

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας πιστεύοντας ότι διερμηνεύει τα αισθήματα όλων των Κονιτσιωτών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στην επίτευξη αυτού του γιγαντιαίου στόχου.

«Ευχαριστώ Θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή που από την πρώτη στιγμή συμφώνησαν στην αναγκαιότητα αυτού του έργου.

Νοιώθω υπερήφανος που την βουλή και την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο συντοπίτης μας υφυπουργός Δημοσίων Έργων κ. Σταύρος Καλογιάννης, ο οποίος μεθοδικά και ήρεμα φρόντισε τα μέγιστα να γίνει πράξη το όνειρο όλων των Κονιτσιωτών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ δικαιούται και το αξίζει από όλους μας ένας πολύ καλός φίλος της Κόνιτσας ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Κος Πανοζάχος, που προσπάθησε και βοήθησε πολύ να πραγματοποιηθεί αυτό το μεγάλο Έργο.

Όλοι οι Κονιτσιώτες καταλαβαίνουν την τεράστια σημασία που έχει το εν λόγω έργο για όλη την επαρχία Κόνιτσας Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε: Η αρχή είναι το ήμιση του παντός. Αρκεί να μείνουμε ξάγρυπνοι μέχρι την ολοκλήρωση του», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Κόνιτσας Χαράλαμπος Εξάρχου.
Πηγή: Πρωϊνά Νέα

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker