Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΝα μη μετατραπεί το Πάρκο Πίνδου σε τουριστική βιομηχανία

Να μη μετατραπεί το Πάρκο Πίνδου σε τουριστική βιομηχανία

Ένωση Δασικών Συνεταιρισμών
Εκπροσώπηση στο Δ.Σ. του Φορέα ζητά ο πρόεδρός της Ι. Ντασταμάνης


Στην επικαιρότητα επανέρχεται ένα ζήτημα που είχε τεθεί το 2003 σχετικά με την σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου. Πρόκειται για το αίτημα της Ένωσης Αγροτικών Δασικών Συνεταιρισμών Κόνιτσας – Ζαγορίου – Μετσόβου, να εκπροσωπηθεί στο Δ.Σ., κάτι που δεν είχε γίνει αποδεκτό και μάλιστα αντί αυτής, είχε οριστεί εκπρόσωπος από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων.
Χθες ο Πρόεδρος της Ένωσης Δασικών Συνεταιρισμών κ. Γιάννης Ντασταμάνης (φωτό), με επιστολή του προς τον Υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Σταύρο Καλογιάννη, ζητά την αποκατάσταση της αδικίας και τη θεσμοθέτηση συμμετοχής της Ένωσης στο Δ.Σ. του Φορέα.
Παράλληλα θέτει θέμα μεταφοράς της έδρας στα Ιωάννινα και ζητά να γίνεται συνεννόηση με την Ένωση για τα έργα που θα εντάσσονται στο Εθνικό Πάρκο. Το τελευταίο αίτημα, προφανώς συνδυάζεται με τον προβληματισμό που εκφράζει σε άλλο σημείο της επιστολής ο κ. Ντασταμάνης για τη μορφή που σχεδιάζεται για το Πάρκο.
«Η Πίνδος – υπογραμμίζει μεταξύ άλλων – παρέμεινε τόσα χρόνια ένας εξαιρετικός τόπος, από κάθε άποψη γιατί είχε μόνο ήπια παρέμβαση από τον άνθρωπο και κυρίως από τον δασεργάτη… Επιβεβαιώνονται έτσι οι φόβοι μας, ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να μετατραπεί το φυσικό περιβάλλον σε τουριστική βιομηχανία που θα εκμεταλλευτούν διάφοροι επιτήδειοι, καθ’ ότι στην λειτουργία του δεν συμμετέχουν οι φορείς εκείνοι που τόσα χρόνια προστάτευαν και προστατεύουν τα δάση, αλλά και δεν συμμετέχουν στα όργανα της διοίκησης του Φορέα».

Πηγή: Πρωινός Λόγος

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker