Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΚατασχέθηκαν 60 κιλά χασίς μετά από καταδίωξη

Κατασχέθηκαν 60 κιλά χασίς μετά από καταδίωξη

Μια ακόμη επιτυχία, μετά από καταδίωξη αυτοκινήτου, κατά των κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών από την Αλβανία σημείωσαν οι υπηρεσίες της αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, κατάσχοντας περίπου 60 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και συλλαμβάνοντας τρεις Αλβανούς, ενώ αναζητείται ένα ακόμη άτομο το οποίο διέφυγε.

Οι τρεις συλληφθέντες ηλικίας 20-22 ετών οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα. Αναφερόμενος στην νέα επιτυχία ο αστυνομικός διευθυντής αφού συνεχάρη τους συνοριακούς φύλακες και αστυνομικούς άλλων υπηρεσιών για τη συντονισμένη δράση τους, σημείωσε ότι προορισμός των ναρκωτικών ήταν τα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως η Αθήνα. Ως προς το τέταρτο άτομο που αναζητείται, τα στοιχεία του είναι γνωστά.

Για τα συνεχή περιστατικά κατασχέσεων χασίς, ο κ. Αγόρης είπε ότι πρόκειται για παλιά συγκομιδή, απόθεμα που προσπαθούν να προωθήσουν στην Ελλάδα.

Τα ξημερώματα της Κυριακής  συνοριακοί φύλακες του τμήματος  Μαστοροχωρίων εντόπισαν, στην περιοχή της Πυρσόγιαννης ένα Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο μπήκε από την Εθνική οδό σε Επαρχιακό δρόμο και μετά από λίγα λεπτά επέστεψε στην Εθνική οδό. Εκεί εντοπίστηκε και δεύτερο αυτοκίνητο το οποίο, όπως απεδείχθη αργότερα είχε ρόλο προπομπού. Οι συνοριοφύλακες  παρακολουθούσαν διακριτικά το πρώτο αυτοκίνητο και με τη συνδρομή δεύτερου αστυνομικού οχήματος επιχείρησαν να το ελέγξουν στη διασταύρωση Αμαράντου. Ο οδηγός όμως  δεν συμμορφώθηκε  στο σήμα στάσης και ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη και στην Κόνιτσα επιχειρήθηκε εκ νέου να ακινητοποιηθεί με τη συνδρομή περιπολικού και του τμήματος συνοριακής φύλαξης Κόνιτσας, χωρίς αποτέλεσμα. Η καταδίωξη συνεχίστηκε μέχρι την περιοχή του αεροδρομίου,  και πριν μπει στη σήραγγα προς την παράκαμψη το αυτοκίνητο που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα προσέκρουσε σε στύλο της ΔΕΗ και ακινητοποιήθηκε.

Συνελήφθη ο αλλοδαπός (Αλβανός)  οδηγός του ενώ ο συνοδηγός κατόρθωσε να διαφύγει και αναζητείται.  Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν έξι σάκοι που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους εξήντα κιλών και διακοσίων εβδομήντα πέντε γραμμαρίων.

Λίγο αργότερα στο 11ο χλμ της Ε.Ο Ιωαννίνων-Άρτας Εθνική οδό Ιωαννίνων-Άρτας εντοπίστηκε από περιπολικό  το άλλο «ύποπτο» αυτοκίνητο και  στο οποίο επέβαιναν δύο Αλβανοί οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα, ενώ τα ναρκωτικά, τα δύο οχήματα και τέσσερα κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν από το Τ.Δ.Ν. Ιωαννίνων, που διενεργεί την προανάκριση.

Πηγή: Νέοι Αγώνες Ηπείρου

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker