Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότητα'Έκτακτη συνεδρίαση ζητάει η Αντιπολίτευση του Δήμου Κόνιτσας

'Έκτακτη συνεδρίαση ζητάει η Αντιπολίτευση του Δήμου Κόνιτσας


Προς τον
Πρόεδρο του Δ.Σ του Δήμου Κόνιτσας
Κοιν. Κο Δήμαρχο Δήμου Κόνιτσας



Με το Π.Δ. 80/95 ιδρύθηκε στην Κόνιτσα Πυροσβεστική Υπηρεσία Δ' τάξης και λειτούργησε για πρώτη φορά στις 10-9-1997, στεγαζόμενη προσωρινά σε κτίριο της Αναγνωστοπουλείου σχολής το οποίο μίσθωσε ο Δήμος Κόνιτσας γι αυτό το σκοπό. Το τότε Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να στεγάσει μόνιμα πλέον την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε δημοτικό κτίριο που κατασκεύασε σε δημοτικό οικόπεδο εκτάσεως 2200m2 . Στο ίδιο οικόπεδο προβλέπονταν να οικοδομηθεί κτίριο της Ελληνικής Αστυνομίας σε έκταση 1000 m2.

Σήμερα ο σταθμός έχει αναβαθμιστεί σε Γ' τάξης Π.Υ., που σημαίνει ότι και οι ανάγκες της έχουν αυξηθεί και χρειάζεται επιπλέον χώρος να στεγάσει τα Πυροσβεστικά οχήματα.

Με την 46/18-2-2009 απόφαση το Δημοτικού Συμβουλίου,( στην οποία όπως αποδεικνύεται, σκοπίμως αποκρύψατε την αλήθεια, ότι δε δημιουργείται πρόβλημα στην Π.Υ. και ότι συμφωνεί η ίδια), τροποποιήθηκε η 6/1996 απόφαση για παραχώρηση οικοπέδου στην Ελληνική Αστυνομία, περιορίζοντας το ζωτικό χώρο της Π.Υ. και δυσκολεύοντας τη λειτουργία της.

Στην συνεδρίαση 23-3-2009 ζητήσαμε να συζητηθεί το θέμα και να εξευρεθεί κατάλληλη λύση που να ικανοποιεί και τις δύο υπηρεσίες, αλλά δε συζητήθηκε με το αιτιολογικό ότι ο Δήμαρχος θα είχε συνάντηση με τον Περιφερειακό Διοικητή της Π.Υ. την επόμενη μέρα. Εις μάτην. Η συνάντηση επί δίμηνο δεν έγινε και σκοπίμως αποφεύγονταν.

Επειδή δε θέλουμε να γίνουμε συμμέτοχοι στην αποδυνάμωση και υποβάθμιση μιας υπηρεσίας , την ώρα που σχεδόν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες κλείνουν τα γραφεία εξυπηρέτησης στην Κόνιτσα, ενώ η Δημοτική αρχή παραμένει απλός θεατής, επειδή δεν ανεχόμαστε άλλο τον εμπαιγμό και την κοροϊδία, ζητάμε άμεσα τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 95 παρ. 2 του Δ.Κ.Κ. για συζήτηση και λήψη απόφασης με θέμα :

-Ανάκληση της 46/2009 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και την παραχώρηση άλλου οικοπέδου στην Ελληνική Αστυνομία, ώστε και οι δύο υπηρεσίες να μπορούν να αναπτυχθούν ανενόχλητα, σε όφελος των πολιτών αυτού του τόπου.



Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι



Γαργάλας Παναγιώτης
Καρράς Νικόλαος
Καλτσούνης Χρόνης
Παπαμιχαήλ Ελένη
Τσαρούχης Ιωάννης
Ντίνος Μιχαήλ


Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker