Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΈχασε τη μάχη ο Σπύρος Θεοδώρου

Έχασε τη μάχη ο Σπύρος Θεοδώρου

Μετά από 63 ημέρες στην εντατική του Ερυθρού Σταυρού, ο 30χρονος  αστυνομικός  από την Κόνιτσα Σπύρος Θεοδώρου, έχασε τελικά τη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο άτυχος Σπύρος Θεοδώρου είχε δεχθεί τα πυρά αγνώστου στις 3 Απριλίου 2009, στην περιοχή της Κυψέλης, κατά τη διάρκεια ελέγχου ατόμου, το οποίο ήταν ύποπτο για κλοπή αυτοκινήτου.

«Με οδύνη απευθύνομαι στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού Σπύρου Θεοδώρου, εκφράζοντάς τη βαθιά θλίψη όλων μας», αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Ο Σπύρος Θεοδώρου μαζί με έναν συνάδελφό του εμποδίστηκαν να πραγματοποιήσουν το συγκεκριμένο έλεγχο από μία κάτοικο της περιοχής, η οποία πίστευε ότι το άτομο αυτό ήταν γνωστό της. Αποτέλεσμα ήταν ο συνεργός του, που κρατούσε τσίλιες λίγα μέτρα μακρύτερα, να βρει ευκαιρία και να πυροβολήσει τον αστυνομικό. Παρά το ανθρωποκυνηγητό ο δράστης της δολοφονίας δεν έχει εντοπιστεί.

Τα συλλυπητήριά του μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του αστυνομικού, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης : «Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη και τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του αστυνομικού Σπύρου Θεοδώρου που έχασε τη μάχη για τη ζωή που έδινε γενναία επί δίμηνο, μετά από τα δολοφονικά πυρά που είχε δεχθεί από κακοποιό, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Αισθάνομαι την ανάγκη να τονίσω ότι θα σταθούμε δίπλα στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού και να υποσχεθώ ότι η Ελληνική Αστυνομία θα εξιχνιάσει και αυτήν την υπόθεση και θα παραδώσει τον δράστη του εγκλήματος στη Δικαιοσύνη».

Τη βαθειά του οδύνη εξέφρασε και ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος: «Ο Αστυνομικός Σπύρος Θεοδώρου έχασε τη μάχη που έδινε για τη ζωή μετά την δολοφονική επίθεση εναντίον του το βράδυ της 2ας Απριλίου. Έδωσε αγώνα για τη ζωή και τον έχασε. Έχει, όμως, την ευγνωμοσύνη όλων μας για το παράδειγμά του, για την αυτοθυσία του και γιατί συμβολίζει όλο το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας Αυτή είναι η Ελληνική Αστυνομία. Η Αστυνομία της προσφοράς, της αυτοθυσίας, που είναι και θα παραμείνει πάντα δίπλα στον πολίτη. Ας αφήσουν κάποιοι τους λαϊκισμούς και ας δουν πραγματικά τι προσφέρει κάθε μέρα η Ελληνική Αστυνομία».
«Η βία δεν θα περάσει. Στο τέλος η νομιμότητα, η ειρήνη, η γαλήνη θα νικήσουν. Ας το πάρουν χαμπάρι κάποιοι», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Παυλόπουλος και τόνισε: «Στην οικογένεια του Σπύρου Θεοδώρου εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μου. Η Πολιτεία θα σταθεί στο πλάι τους».



Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker