Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΤελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο Σπύρο Θεοδώρου

Τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο Σπύρο Θεοδώρου

Το τελευταίο αντίο στον 30χρονο αστυνομικό της ομάδας «Δέλτα», Σπύρο Θεοδώρου, είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κόνιτσα, την ιδιαίτερη πατρίδα του, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι, που ταξίδεψαν από την Αθήνα για να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία.


Στην κηδεία παραβρέθηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλης Τσιατούρας και ο επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Στέλιος Αποστολίδης καθώς και ο δήμαρχος της Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης.


Συλλυπητήρια στην οικογένεια του αστυνομικού εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και ο Συνασπισμός.


Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μετά τη νεκρώσιμο ακολουθία του αστυνομικού Σπύρου Θεοδώρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ενας άριστος αξιωματικός ο Σπύρος Θεοδώρου συγκαταλέγεται, από χθες, μεταξύ των ηρώων, των ηρώων εκείνων που έχουν δώσει ό,τι πολυτιμότερο έχει ο άνθρωπος, τη ζωή του για ιδανικά. Ο Σπύρος έδωσε τη ζωή του για το ιδανικό της ευταξίας, της ευνομίας για την ύπαρξη κλίματος ασφαλείας στην ελληνική κοινωνία. Καταγόμενος από μία ταπεινή οικογένεια και προερχόμενος από αυτή την ακριτική και ηρωική περιοχή, σχεδόν για μια δεκαετία έδινε τη μάχη κατά του εγκλήματος και των εγκληματιών. Αυτή τη μάχη του υποσχόμαστε να τη συνεχίσουμε δυναμικά με σύνεση, γιατί το έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Σε αυτή τη προσπάθεια, εκείνο που θέλουμε είναι να έχουμε σύμμαχο όλη την ελληνική κοινωνία, όλους εκείνους οι οποίοι αγαπούν την τάξη, αγαπούν το νόμο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους φίλους, στους συγγενείς όλους και να πω ότι με πολύ σεβασμό αντιμετωπίζουμε αυτή την οικογένεια, η οποία, εκτός του ότι ανέθρεψε ένα τόσο σεμνό και καλό παλικάρι, όλο αυτό το διάστημα των δύο μηνών, στάθηκε δίπλα του με αξιοπρέπεια χωρίς ύβρεις ούτε καν εναντίον εκείνων οι οποίοι ήταν αιτία του θανάτου του. Πραγματικά μας εντυπωσίασε. Θερμά συλλυπητήρια».


Ο δήμαρχος  της Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε:  «Το 1975 πρωτοεπισκέφθηκα την Κόνιτσα ως αγροτικός γιατρός στα Γιάννενα. Σήμερα 34 χρόνια μετά ξαναγύρισα σαν Δήμαρχος της Αθήνας, προκειμένου να ευχαριστήσω και να αποχαιρετήσω εκ μέρους της μεγάλης πλειοψηφίας των συμπολιτών μου, τον 30χρονο αστυνομικό που δολοφονήθηκε από αδίστακτους εγκληματίες ,υπερασπιζόμενος την τάξη και την ασφάλεια της Αθήνας» δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης και πρόσθεσε «Εύχομαι και ελπίζω τα όσα είπε την Παρασκευή το βράδυ ο Πρωθυπουργός, για τους κουκουλοφόρους, την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση και την ασφάλεια να γίνουν πράξη»




Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker