Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΔρομολογείται η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Καβασίλων

Δρομολογείται η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Καβασίλων

Μέχρι το τέλος του χρόνου πιστοποιούνται τα νερά της Κόνιτσας

Κλιμάκιο επιστημόνων για λογαριασμό του Δήμου Κόνιτσας, του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, επισκέφτηκε χθες, τα λουτρά των Καβασίλων και του Αμαράντου.

Στα πλαίσια της προσπάθειας της πολιτείας για τη θεσμοθέτηση νομοθετικού πλαισίου σε σχέση με τη λειτουργία του ιαματικού τουρισμού, αξιολογούνται αυτό το χρόνο οι υφιστάμενες ιαματικές πηγές και εξετάζονται οι ιδιότητες και η ποιότητα των νερών τους. Μέχρι το τέλος του χρόνου, αυτή η διαδικασία θα έχει λήξει, αποτέλεσε ωστόσο, το ισχυρό κίνητρο για να δρομολογήσει ο Δήμος Κόνιτσας ένα σχέδιο αξιοποίησης των παραμελημένων από χρόνια ιαματικών πηγών που υπάρχουν στα όριά του.

Για το λόγο αυτό, ένας αρχιτέκτονας και ο διδάκτωρ υδρογεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ζήσης Αγγελίδης επισκέφτηκαν μαζί με το Δήμαρχο τις πηγές Καβασίλων και διατύπωσαν προτάσεις για μια μορφή ήπιας τουριστικής ανάπτυξης και για παρεμβάσεις που θα διατηρήσουν το χαρακτήρα των πηγών που ελκύει και σήμερα τους φυσιολάτρες. Μια αξιοποίηση που θα επέλθει με τη συνέργια Δήμου και ιδιωτών, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Εξάρχου.

Οι προτάσεις των ειδικών αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου ή το πολύ μέχρι το 2010, να οριστικοποιηθούν σε ένα master plan που θα δώσει τις κατευθύνσεις για την εκμετάλλευση των πηγών, μέσα από τη δημιουργία νέων πισινών και κυρίως μιας φυσικής μεγάλης, στα όρια των 500 στρεμμάτων στα οποία εκτείνονται τα λουτρά. Δραστηριότητες εισπνοθεραπείας, ποσιθεραπείας, χαμάμ και σάουνες είναι μεταξύ άλλων οι προτάσεις των επιστημόνων για τις ιαματικές πηγές της Κόνιτσας και δεν είναι τυχαίο πως ο Δήμαρχος μιλά για «κατεδάφιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και ανακαίνιση εκ βάθρων».

Πηγή: Πρωινά Νέα

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker