Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΕνημερωτική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Ενημερωτική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Στην κεντρική πλατεία Κόνιτσας την  Πέμπτη 25/06/09 και τις ώρες 18:30 - 21:00  θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση από το  ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών( 26 Ιουνίου)

Συγκεκριμένα στα πλαίσια της προσπάθειας της ευαισθητοποίησης του κοινού και της ενημέρωσης των ενδιαφερομένων, θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα όπου θα μοιράζεται ενημερωτικό έντυπο υλικό της Μονάδας.

Το ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) είναι αυτοδιοικούμενο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και λειτουργεί από το 1983, με την ίδρυση της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης ελληνικής θεραπευτικής κοινότητας (ειδική νομοθετική ρύθμιση με Ν. 1729/1987).

Εξυπηρετεί καθημερινά περίπου 3.000 άτομα, χρήστες και μέλη οικογενειών, χάρη σε ένα δίκτυο περισσότερων από 70 μονάδων σε διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Οι δραστηριότητες του αφορούν επίσης τους τομείς πρωτογενούς πρόληψης, εκπαίδευσης επαγγελματιών ψυχικής υγείας σε θέματα τοξικοεξάρτησης και έρευνας.

Είναι σύμβουλος οργανισμός του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του ΟΗΕ (ECOSOC) σε θέματα ναρκωτικών, εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και είναι ένας από τους βασικούς φορείς εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Αντιμετώπιση της Εξάρτησης από Ουσίες.

Η Μονάδα Συμβουλευτικής & Επανένταξης ΚΕΘΕΑ Ιωαννίνων είναι μια από τις μονάδες του ΚΕΘΕΑ που απευθύνεται σε χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών και τις οικογένειές τους από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι δωρεάν.

Η Μονάδα λειτουργεί στα Ιωάννινα από τον Σεπτέμβριο 2007, είναι το πρώτο σημείο επαφής για τους χρήστες με στόχο την ενημέρωση, υποστήριξη και κινητοποίηση για θεραπεία. Στεγάζεται σε χώρο που παραχωρήθηκε από την Νομαρχία στο ΚΕ.ΠΑ.ΒΙ. στην Αρχ. Μακαρίου 11.

Από τον Δεκέμβριο του 2008 λειτουργεί στο καινούργιο κτίριο που παραχωρήθηκε από την Νομαρχία και την Μητρόπολη στην οδό Κοραή 11 η Μονάδα Συμβουλευτικής για την ενημέρωση και υποστήριξη των γονέων και οικογενειών των χρηστών καθώς και η Μονάδα για την υποστήριξη των μελών της επανένταξης.

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker