Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΝομιμοποίηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Νομιμοποίηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Με σκοπό την ενημέρωσή της για τις διαδικασίες νομιμοποίησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, αντιπροσωπεία από το Νομό Καστοριάς, με επικεφαλής τον Αντινομάρχη κ. Πασχάλη Χαρούμενο επισκέφτηκε σήμερα τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων.
Ο Νομάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υποδεχόμενος την αντιπροσωπεία, τόνισε ότι η Νομαρχιακή Αρχή Ιωαννίνων είναι πάντα διαθέσιμη για συνεργασία με τις όμορες νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, υπογραμμίζοντας και τα θετικά αποτελέσματα που έχουν προκύψει για τους δύο νομούς, από τα έργα που εκτελούνται μέσω του προγράμματος "ΠΙΝΔΟΣ".
Αναφερόμενος στο ζήτημα της νομιμοποίησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, τόνισε ότι ήταν ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Νομαρχιακή Αρχή, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των μονάδων δεν είχαν άδειες, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά προβλήματα με την καθημερινή τους λειτουργία και κυρίως να είναι αδύνατος ο εκσυγχρονισμός τους. "Σήμερα, πρόσθεσε, έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο, καθώς από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για νομιμοποίηση 670 μονάδων. Παράλληλα έχουμε χαρτογραφήσει όλες τις μονάδες και γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή και για κάθε χρήση την τοποθεσία στην οποία είναι εγκατεστημένες οι μονάδες, τις αποστάσεις από οικισμούς κλπ".
Από την πλευρά του ο Αντινομάρχης Καστοριάς, τόνισε ότι οι δύο νομοί έχουν πολλές ομοιότητες και αρκετά κοινά χαρακτηριστικά, ευχαριστώντας το Νομάρχη και τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων, για την εκτενή και σε βάθος ενημέρωση που τους παρείχαν, προκειμένου να αντιμετωπίσει και η Ν. Α. Καστοριάς το πρόβλημα με τις νομιμοποιήσεις των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Την ικανοποίησή τους για τη συνεργασία και την ενημέρωση εξέφρασαν ακόμη, οι μετέχοντες στην αντιπροσωπεία του γειτονικού νομού, κ. κ. Νικόλαος Τοτοκίδης (Δήμαρχος ’ργους Ορεστικού) και Μανώλης Φουνιδάκης (πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων).

 

Πηγή: Νομαρχία Ιωαννίνων

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker