Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότητα«Μούδιασε» η Κόνιτσα από την παρουσία στην περιοχή Αφγανών μεταναστών

«Μούδιασε» η Κόνιτσα από την παρουσία στην περιοχή Αφγανών μεταναστών

 

 


Έντονη ανησυχία επικρατεί στους κατοίκους της Κόνιτσας εξαιτίας της παρουσίας δεκάδων Αφγανών μεταναστών που φιλοξενούνται οι σπουδαστές της Δημοτικής Αστυνομίας.

Οι κάτοικοι θεωρούν, ότι οι περίπου 50 Αφγανοί που βρίσκονται ήδη στην ακριτική πόλη, είναι η πρώτη φουρνιά και ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Το περίεργο είναι ότι κανείς δεν τους ενημέρωσε για τη φιλοξενία των Αφγανών στην περιοχή και ότι οι περισσότεροι το έμαθαν βλέποντας αρκετούς από τους μετανάστες να ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων.

«Η πόλη δεν σηκώνει άλλους μετανάστες» μας είπαν κάποιοι από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ζητούν να αξιοποιηθεί με άλλον τρόπο το κτίριο στο οποίο φιλοξενούνται οι Αφγανοί και το οποίο μετά τη λειτουργία της σχολής Δημοτικής Αστυνομίας ξαναπέρασε για χρήση στο κέντρο Παιδικής Μέριμνας και στο υπουργείο υγείας.

«Κατανοούμε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μετανάστες, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούμε τη δημιουργία γκέτο στην περιοχή μας» είπαν οι κάτοικοι οι οποίοι ζητούν από τη Δημοτική Αρχή αλλά και τη Νομαρχία να ασκήσουν όλη τους την πίεση προκειμένου να λειτουργήσει μόνιμα στην Κόνιτσα σχολή Αστυφυλάκων.

Πηγή: Πρωινά Νέα

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker