Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΟ Συνήγορος του Παιδιού στην Κόνιτσα

Ο Συνήγορος του Παιδιού στην Κόνιτσα

Το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας, στην Κόνιτσα, επισκέφθηκε ο Συνήγορος του Παιδιού προκειμένου να διαπιστώσει τις συνθήκες φιλοξενίας των ανηλίκων και το πλαίσιο εφαρμογής των δικαιωμάτων τους, ενώ συζήτησε με τη διοίκηση και τη διεύθυνσή του, με ομάδα φιλοξενούμενων νέων, στους οποίους περιλαμβάνονταν και έφηβοι που πρόσφατα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο από την Πάτρα.

Στην Κόνιτσα υλοποιείται πρόγραμμα για τη φιλοξενία και εκπαίδευση 100 ανηλίκων αλλοδαπών και ήδη έχει συμπληρωθεί αυτός ο αριθμός
Ο Συνήγορος του Παιδιού έχει επανειλημμένα διατυπώσει δημόσια την θέση του ότι οι αλλοδαποί ασυνόδευτοι ανήλικοι που βρίσκονται στην χώρα μας θα πρέπει να λαμβάνουν φροντίδα και υποστήριξη, αντί της κράτησης και απέλασης που τους επιβάλλονται συχνά από την διοίκηση.
Τονίζει δε ότι «η δημιουργία κέντρων φιλοξενίας, όπως της Κόνιτσας, αποτελεί ένα θετικό βήμα της Ελληνικής Πολιτείας. Θα πρέπει όμως να συνοδευτεί από θεσμική κατοχύρωση, διασφάλιση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επάρκεια ανθρώπινου δυναμικού και πόρων προκειμένου να αποτελεί μια μόνιμη πρόταση για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ανήλικοι που έρχονται ασυνόδευτοι στην Ελλάδα προερχόμενοι από χώρες όπου αντιμετωπίζουν κρίση και ένοπλες συρράξεις».
Όπως έγινε γνωστό από την ανεξάρτητη αρχή, ο Συνήγορος του Παιδιού θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση της λειτουργίας των κέντρων αυτών και όποτε χρειάζεται θα μεσολαβεί για την προστασία των δικαιωμάτων των ανηλίκων, όπως είναι κατοχυρωμένα από τις διεθνείς συνθήκες και την εθνική νομοθεσία.


Πηγή: Νέοι Αγώνες Ηπείρου

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker