Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΣυνέχεια στην κόντρα για το γήπεδο

Συνέχεια στην κόντρα για το γήπεδο

Τον Γ.Γ.Π.Η. κ. Δημήτριο Πανοζάχο καλεί «να παρέμβει για την αποκατάσταση της νομιμότητας», η αντιπολίτευση του Δήμου Κόνιτσας. Πέτρα του σκανδάλου το γήπεδο 5Χ5. Το Δημοτικό Συμβούλιο Κόνιτσας πήρε απόφαση να κατασκευαστεί ένα νέο γήπεδο δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο για να συμπληρωθούν οι αθλητικές υποδομές και ξαφνικά η αρμόδια Νομαρχιακή Επιτροπή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων, ενέκρινε το αποτέλεσμα
δημοπρασίας για να κατασκευαστεί γήπεδο σε έκταση ...δίπλα στο ξενοδοχείο του Δημάρχου Κόνιτσας κ. Εξάρχου, όπως είχε καταγγείλει στις 14 Ιουλίου η παράταξη του Παναγιώτη Γαργάλα.
Το γεγονός αυτό έγινε αφορμή για να ξεσπάσει σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης στο Δήμο Κόνιτσας, που έκανε λόγο για «ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης αλλά και νομιμότητας, αφού υπήρξε ωμή παρέμβαση και αλλοίωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου».

Ο Δήμαρχος είχε απαντήσει τότε, εγκαλώντας την αντιπολίτευση και η συνέχεια δόθηκε την Τετάρτη σε νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κόνιτσας, όπου η αντιπολίτευση υποστηρίζει πως επαληθεύτηκαν πλήρως οι καταγγελίες της, που αφήνουν έκθετο το Δήμαρχο, γι' αυτό καλεί τον ΓΓΠΗ να παρέμβει αποκαθιστώντας τη νομιμότητα.

Πηγή: epirusvoice



Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη «ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ», αναφέρει:


«Την Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009, το Δημοτικό Συμβούλιο Κόνιτσας συζήτησε, εκτός ημερήσιας διάταξης, το θέμα που προέκυψε με την αυθαίρετη και παράνομη ακύρωση, από το Δήμαρχο Κόνιτσας, απόφασης του Δημ. Συμβ η οποία λήφθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2009.
Το θέμα αφορούσε στην κατασκευή βοηθητικού γηπέδου, δίπλα από το δημοτικό στάδιο Κόνιτσας. Αντ' αυτού, ο κ. Δήμαρχος αποφάσισε να κατασκευαστεί γήπεδο 5Χ5 στη θέση Άγιος Αθανάσιος, περιφρονώντας τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Όπως είναι γνωστό, η παράταξή μας διαμαρτυρήθηκε με ανακοίνωσή της για το γεγονός αυτό.

Αντί ο κ. Δήμαρχος της Κόνιτσας να ζητήσει συγνώμη από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και την αθλητική κοινότητα της Κόνιτσας, για την αυθαίρετη λειτουργία του, στο θέμα του γηπέδου 5χ5, βγήκε με μια ανακοίνωση γεμάτη χαρακτηρισμούς και ύβρεις εγκαλώντας την αντιπολίτευση που ανέδειξε το θέμα, σε μια προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας. Δεν θα ασχοληθούμε με το ύφος και την ποιότητα της ανακοίνωσής του, το αφήνουμε να τον κρίνουν οι πολίτες. Μας καλεί όμως να διαβάσουμε την απόφαση 13/2009 του Δ.Σ. με γενικό τίτλο «Κατασκευή χώρου γηπέδου Κόνιτσας». Αλήθεια ξεχνάει ότι τα πρακτικά του Δ.Σ. είναι μαγνητοφωνημένα ; Όμως το θέμα έχει και συνέχεια.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κόνιτσας, ετέθη για συζήτηση από τη μειοψηφία, το θέμα που προέκυψε με την κατασκευή του γηπέδου 5Χ5 στην Κόνιτσα, με προγραμματική σύμβαση από τη Ν.Α.Ι.

Κατά τη συζήτηση, αναδείχθηκε η αλήθεια των καταγγελλομένων στην ανακοίνωσή μας την 13/07/09, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο την 21/01/09, αποφάσισε την κατασκευή βοηθητικού γηπέδου δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο, και ο Δήμαρχος οδήγησε τα πράγματα για την κατασκευή άλλου γηπέδου , σε άλλη τοποθεσία αλλοιώνοντας την απόφαση του Δ.Σ.
Επιπλέον η νέα τοποθεσία που επελέγη, στον Άγιο Αθανάσιο, είναι σε Δημόσια έκταση και έπρεπε να είχαν προηγηθεί οι διαδικασίες που προβλέπονται από το Ν.1734/87 άρθρο13 παρ.28., κάτι που δεν έγινε.
Σε κάθε περίπτωση ο Δήμαρχος είναι έκθετος απέναντι στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στην τοπική κοινωνία, με την αυταρχική, αλαζονική και παράνομη συμπεριφορά του.
Καλούμε τον Γ.Γ.Π.Η. κ. Δημήτριο Πανοζάχο να παρέμβει για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Για τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
ΓΑΡΓΑΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ



Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker