Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΗμερίδα στην Αετομηλίτσα με θέμα «Γράμμος: Προστασία - Ήπια ανάπτυξη - Τουρισμός»

Ημερίδα στην Αετομηλίτσα με θέμα «Γράμμος: Προστασία - Ήπια ανάπτυξη - Τουρισμός»

Η Κοινότητα Αετομηλίτσας σε συνεργασία με τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Ιωαννίνων - Καστοριάς οργανώνουν ημερίδα για το Περιβάλλον με θέμα: Βόρεια Πίνδος-Γράμμος Προστασία-Ήπια ανάπτυξη-Τουρισμός

Συμμετέχουν: Οι Νομαρχίες Ιωαννίνων-Καστοριάς-Γρεβενών-Κοζάνης. Οι Δήμοι Κόνιτσας-Μαστοροχωρίων-Νεστορίου-Αγίου Κοσμά. Οι κοινότητες Αρρένων-Σαμαρίνας-Πενταλόφου-Φούρκας-Διστράτου-Γράμμου-Αετομηλίτσας

«Ήπειρος Α.Ε.», Πολιτιστικοί και άλλοι φορείς

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

11:00-11:30 Υποδοχή, καφές, πρωινό

11:30-12:00 Έναρξη, χαιρετισμοί (βουλευτές, νομάρχες κ.λπ.)

12:00-12:20 Ομιλία (ανακοινώσεις) για τη Β. Πίνδο από τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Σταύρο Καλογιάννη

12:20-13:20 Εισηγήσεις: α) Θέμα: ΓΡΑΜΜΟΣ. Ανθρωπογενές-φυσικό περιβάλλον από τους Βασίλη Νιτσιάκο (καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) και Χαρητάκη Παπαϊωάννου (Βιολόγος-Περιβαντολόγος της Ηπείρου Α.Ε.). β) Θέμα: ΟΡΕΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-LEADER κ. Γεράσιμο Παπαηλία (Δ/ντής «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.»).

13:20-13:0 Ενημέρωση από τους υπεύθυνους των Νομαρχιών για τις δράσεις τους στην περιοχή της Β. Πίνδου-Γράμμου

13:50-14:15 Σύντομη παρέμβαση από τους: α) πρώην υπουργό κ. Χρήστο Φώλια και β) νομάρχη Ιωαννίνων κ. Αλέκο Καχριμάνη για το πρόγραμμα «Βόρεια Πίνδος» (τιμητική διάκρισή τους από την Κοινότητα Αετομηλίτσας).

14:15-14:45 Τοποθετήσεις-Εισηγήσεις από τους Νομάρχες-Δημάρχους-Προέδρους-Φορείς της περιοχής

14:45-15:00 Συμπεράσματα

15:00 Γεύμα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μετά το πέρας της ημερίδας θα γίνουν συμβολικά και τα εγκαίνια του τμήματος του δρόμου Αετομηλίτσα - Αρρένες, που συνδέει τους νομούς Ιωαννίνων και Καστοριάς μέσω του Γράμμου.

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker