Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΣύλληψη λαθροκυνηγού στην Κόνιτσα Ιωαννίνων

Σύλληψη λαθροκυνηγού στην Κόνιτσα Ιωαννίνων

Θηροφύλακες της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου που εκτελούσαν εντεταλμένη υπηρεσία στην περιοχή της Κόνιτσας, εντόπισαν έναν λαθροκυνηγό, που είχε τοποθετήσει θηλιές για να θηρεύσει παράνομα αγριόχοιρους. Οι Θηροφύλακες είχαν συνεχή παρουσία στη συγκεκριμένη περιοχή τον τελευτά καιρό, αφού οι καταγγελίες για τοποθέτηση θηλιών ήταν πολλές. Μετά την σύλληψη και την κατάθεση της μήνυσης, η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.Σε ανακοίνωση της για το συμβάν η Ε΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου μεταξύ άλλων τονίζει: "θέλουμε να δηλώσουμε ότι τέτοιες ενέργειες που είναι άκρως καταδικαστέες, θα επιλαμβάνονται αμέσως από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, η οποία είναι η μοναδική που φροντίζει καθημερινά για την προστασία της άγριας πανίδας της περιοχής μας".

Πηγή: epirusgate


Έκαναν ... σεφτέ οι θηροφύλακες

Θηλιές για αγριογούρουνα είχε στήσει κάποιος «κυνηγός» στην περιοχή της Κόνιτσας, αλλά οι θηροφύλακες που παρακολουθούσαν, μετά από σχετικές καταγγελίες που έφτασαν στην Κυνηγετική Ομοσπονδία, έκαναν την περασμένη Παρασκευή το χρέος τους, εντόπισαν και οδήγησαν αρμοδίως τον παράνομο ... κυνηγό.

Ουσιαστικά έκαναν ... σεφτέ στα περιστατικά παράνομης θήρας για την νέα κυνηγετική περίοδο που άρχισε την Πέμπτη. Η σύλληψη συνέπεσε με το ρεπορτάζ των «Ν.Α» που αναφερόταν και στη θηροφυλακή η οποία δια νόμου πλέον έχει όλες τις αρμοδιότητες και δεν υπάρχουν αμφισβητήσεις για το ρόλο της.

Και έχει πολλή δουλειά μπροστά της, έστω για τους λίγους που παρανομούν, αφού η πλειονότητα των κυνηγών δείχνει να ακολουθεί τη νομοθεσία περί θήρας.

Πηγή: Νέοι Αγώνες Ηπείρου

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker